Orašje: Tokom treninga grom udario u grupu nogometaša

824

antonio-vidovic-orasje_1kkq2e43i8thx1i6na7obo3ljj-620x381

 

 

 

 

 

 

 

Sinoć oko 18,40 sati na nogometnom stadionu u Orašju od udara groma teško je povrijeđen nogometaš Adin Alihodžić, a nekoliko nogometaša zadobilo je lakše tjelesne povrede.

„Munja je sijevnula među nas i sve nas obasjala. U sekundi je udario grom i svi smo popadali na zemlju. Nakon 7-8 sekundi došao sam sebi i ustao. Vidio sam da Adin leži nepomično na leđima. Bio sam najbliži, dotrčao sam do njega i okrenuo ga. Bio je sav crn, oprema na njemu pocijepana, iz njega se pušilo, ma slika je bila strašna,“ kazao je nogometaš Elvedin Aletić.

“Bio je bez svijesti, bez tlaka i pulsa i bio je klinički mrtav. Grom ga je pogodio izravno u glavu, na području lijeve sljepoočnice. Hitna pomoć je stigla u rekordnom roku i brzo smo ga reanimirali, uključili kisik i otvorili venski put. Dali smo mu dvije injekcije i brzo ga dopremili u Dom zdravlja. Tamo su nas spremno čekali liječnici i sestre i svi smo zajedno u koordinaciji uz timski rad pristupili novoj reanimaciji“, istaknuo je dežurni liječnik dr. Zoran Budimić.

Više igrača je zatražilo liječničku pomoć, a na bolničkom liječenju su zadržani Ivan Topić, Antonio Vidović i Dario Mišković.

Nakon liječničkih pregleda, na kućnu njegu su upućeni Marko Đukić i Mateo Lovrić.

Povrijeđeni nogometađš Alihodžić prevezen je odmah u UKC Tuzla, ali i dalje je u vrlo teškom stanju.

Komentari

komentara