OTKRIVAMO: Emir Suljagić, ekspert za “bijeli hljeb”

793

Slavko Matanović i Emir Suljagić od Parlamentarne skupštine BiH zatražili ostvarivanje prava po osnovu „bijelog hljeba“

Polovinom decembra prošle godine zastupnici u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH potvrdili su smjenu DF-ovaca, ministra komunikacija i saobraćaja BiH Slavka Matanovića i zamjenika ministrice odbrane BiH Emira Suljagića.

Kako nezvanično saznaje Slobodna Bosna, nakon smjene i Matanović i Suljagić od Parlamentarne skupštine BiH zatražili su da u narednih 12 mjeseci primaju platu po osnovu ostvarivanja prava na „bijeli hljeb“. Za razliku od Slavka Matanovića, njegov stranački kolega Emir Suljagić o „bijelom hljebu“ zna sve.

Podsjećamo, Suljagić je 12. januara 2011. godine izabran na funkciju ministra u Ministarstvu obrazovanja, nauke i mladih u Kantonu Sarajevo, koju je napustio 10. februara 2012. godine, nakon što je podnio neopozivu ostavku. Tako se na poziciji ministra u Vladi KS zadržao samo 13 mjeseci! Odmah nakon razrješenja sa ministarske pozicije Suljagić je od Skupštine Kantona Sarajevo zatražio da u narednih 12 mjeseci prima platu koju je imao u vrijeme dok je bio ministar.

Rješenjem od 12. juna 2012. godine Suljagiću je odobrena naknada plate u trajanju od 12 mjeseci u visini plate koju je ostvarivao dok je obavljao funkciju ministra. Podsjećamo, njegova plata bila je nešto više od 2.200 KM i po tom osnovu Suljagić je u svoj džep inkasirao skoro 30.000 KM, piše Bportal.

(Crta)

Komentari

komentara