menu Naslovna chevron_right
IzdvojenoRegija i SvijetVijesti

Otkriven predratni dosije Arkana: S 15 godina silovao djevojku, policajce upucao i vezao…

Urednik | 24. Oktobra 2017.

Željko Ražnatović Arkan, nekadašnji komandant Srpske dobrovoljačke garde, sa svega 15 godina silovao je djevojku T. Ž.  i pokušao da siluje još dvije djevojke, prenosi nezavisni informativni portal Slobodna Bosna.

U „evidenciji specijalizovanih izvršilaca“ on se vodio kao obijač, provalnik, razbojnik i silovatelj, a bio je poznat po nadimcima Arkan, Hibrid i Bombona, navodi se u dosjeu Državne bezbjednosti o Arkanu iz 1991. godine!

U tom dokumentu, kako prenose mediji, detaljno su navedene sve Arkanove aktivnosti od najranijeg djetinjstva do početka devedesetih, pa se tako otkriva da je još kao dijete imao problema sa zakonom, jer je često znao da pljačka i vara.

Krivična evidencija

“Ražnatović je evidentiran u krivičnoj evidenciji GSUP Beograd pod brojem 188521. Iz materijala evidencije se vidi da ga je 1964. uhvatilo osoblje samoposluge u Novom Beogradu u krađi tri špila karata. Pošto je doveden kod roditelja, koji su obaviješteni o Željkovom pokušaju krađe, Željko je pobjegao od kuće za Zagreb, te je za njim raspisana potraga. U to vrijeme bio je dobar učenik, a roditelji su imali dobre materijalne uslove za život,” navodi se u dokumentu DB.

Dodaje se da je 1966, kao četrnaestogodišnjak, s nekoliko vršnjaka izvršio više teških krađa, obijanja trafika, automobila i krađa po prodavnicama…

“Iste godine imao je i dva pokušaja silovanja (G. B. i M. L.), a 17. januara 1967. učestvovao je sa još nekim licima u silovanju T. Ž. Zbog toga, kao i zbog razbojništva, 31. januara 1967. protiv Željka i ostalih (I. K., P. S., H. Z., M. D., M. M., N. M. i M. D.) podnesena je krivična prijava,” navodi DB.

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset