menu Naslovna chevron_right
Tuzlanski kantonVijesti

OTVOREN 7. MEĐUNARODNI SAJAM PODUZETNIŠTVA I OBRTA GRAPOS-EXPO 2016

Urednik | 21. Aprila 2016.

U Gračanici je 19.04.2016. godine otvoren 7. po redu Međunarodni sajam poduzetništva i obrta Grapos-Expo 2016.godine koji traje od 19. do 22. aprila. Na svečanoj ceremonija otvaranja Sajma prisutnima se prvi obratio direktor sajma, Nedžad Nuhanović a nakon direktora za govornicom su se našli Nusret Helić načelnik Općine Gračanica, Bruno Bojić predsjednik VTK, Bego Gutić premijer Tuzlanskog kantona, Nermin Hodžić, ministar razvoja i poduzetništva TK te Fadil Novalić premijer Vlade Federacije BiH kome je pripala čast da Sajam i proglasi otvorenim.

Govoreći o ovogodišnjem Sajmu, direktor Nuhanović je napravio poveznicu sa prethodnim sajmovima i uvrdio da se svake godine povećava nivo kvaliteta o čemu svjedoči povjerenje izlagača i posjetilaca čiji se broj iz godine u godinu povećava. Prema njegovim riječima ove godine na Sajmu izlaže 315 registrovasnih izlagača na 120 štandova iz zemlje i inostranstva na prostoru koji se prostire na 6000m2 zatvorenog i 4000m2 otvorenog prostora, a očekuje se preko 20.000 posjetilaca.

U svom obraćanju Općinski načelnik je istakao da je sretan što održavajući živim jedan ovakav događaj sve ove godine potvrđujemo da gračanički biznis ne posustaje pred preprekama i da je iz godine u godinu jači i stabilniji. Preko 300 izlagača iz skoro svih obrtničkih sfera, mnogobrojni posjetitelji iz zemlje, regiona i inostranstva, prijatelji, privrednici, gosti, ali i svi ostali koji na bilo koji način daju svoj doprinos na ovogodišnjem sajmu naš su motiv za još ambicioznije planove u budućnosti, dodao je načelnik.

U svojim obraćanjima predsjednik VTK, Premijer TK, ministar razvoja i poduzetništva TK i Premijer Vlade Federacije BiH, čestitali su na organizaciji i pružili punu podršku ovakvom načinu promocije privrede, pogotovo kada je u pitanju gračanička privreda koja je svoj uspjeh dokazala na mnogim poljima i izvan granica naše zemlje.

Nakon svečanog otvaranja i presijecanja vrpce, općinski načelnik i direktor Sajma su sa delegacijama obišli izlagače i upoznali se sa ovogodišnjom sajamskom ponudom.

Svečanosti otvorenja Sajma prisustvovale su mnoge visoke zvanice, diplomatski predstavnici, ministri, ambasadori, čelnici inostranih, kantonalnih i federalnih obrtničkih i privrednih komora, izlagači, građani i posjetioci.

Sajam će biti otvoren do petka, 22. aprila od 10 do 20 sati, osim petka kada će biti otvoren do 18 sati.

(A,H)

 

 

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset