Otvoren novi pogon u Gradačcu

194

Pirić Magneti d.o.o. sa sjedištem u Gradačcu svečano je otvorio novi pogon u Industrijskoj zoni III. Partner firme je Magnet – Shultz iz Njemačke koja svoje tržište ima u SAD-u i Kini a novootvoreni pogon radit će za Magnet – Shultz prema najnovijim dostignućima u ovoj branši.

Općinski načelnik mr. sci Edis Dervišagić u svom obraćanju izrazio je zadovoljstvo otvaranjem još jednog privrednog subjekta koji će doprinijeti razvoju općine Gradačac i novog zapošljavanja. Izrazio je zadovoljstvo što je ova firma iz Njemačke prepoznala Gradačac kao općinu sa povoljnim privrednim okruženjem. Ovom prilikom Općinski načelnik osvrnuo se i na aktivnosti koje se provode na izgradnji ove i drugih industrijskih zona u cilju što većeg privređivanja i investiranja u općinu Gradačac.

Aktivnostima Općine Gradačac, na izgradnji i opremanju Industrijskih zona infrastrukturnim objektima, doprinijele su da Općina Gradačac ima preko 9000 zaposlenih kao i da je u vrhu po izvozu u Federaciji Bosne i Hercegovine. U toku je i realizacija najznačajnijeg projekta Vodosnabdijevanja i zaštita okoliša ( Rekonstrukcija prečistača sa proširenim kanalizacionim sistemom ) čime se obuhvata i područje ove Industrijske zone.

Prije svečanog otvaranja delegacija privrednika posjetila je pogone TMD-AGS d.o.o. Gradačac, TMD-Hanibal d.o.o. Gradačac, KOVGRAD d.o.o. Gradačac i TMD Group d.o.o. Gradačac gdje su se upoznali s načinom rada ovih uspješnih privrednih subjekata.

Komentari

komentara