menu Naslovna chevron_right
NekategorisanoTuzlanski kantonVijesti

Otvoreno kino ove subote u Gradačcu; ljubitelji sedme umjetnosti uživat će pod vedrim nebom

Urednik | 19. Septembra 2019.

Putujuće kino Obala Art Centra u suradnji sa Sarajevo Film Festivalom ove subote u Gradačcu publici će predstaviti nagrađivane filmovima ”Hladni rat” Pawela Pawlikowskog i ”Moje nevjerovatno ljetno sa Tes” Stevena Wouterlooda.

Film ”Hladni rat” (”Cold War”) Pawela Pawlikowskog, ovogodišnjeg dobitnika Počasnog Srca Sarajeva 25. Sarajevo Film Festivala, nagrađen je za najbolju režiju na festivalu u Cannesu 2018. godine i uz ogroman interes publike svečano je otvorio prošlogodišnji, 24. Sarajevo Film Festival. Pawlikowski je 2015. osvojio Oscara za najbolji strani film za film “Ida”, koji je prije toga prikazan na 20. Sarajevu Film Festivalu i oduševio publiku.

”Moje nevjerovatno ljetno sa Tes” (My Extraordinary Summer With Tess”) debitantski je dugometražni film nizozemskog redatelja Stevena Wouterlooda. Temeljen na nagrađivanom romanu Anne Woltz, omiljene nizozemske spisateljice mladih, ovaj je film dobitnik specijalnog priznanja žirija programa Generation Kplus ovogodišnjeg Berlinalea. Film je dobitnik međunarodne Emmy Kids nagrade i nagrade na Toronto Kids Int. Film Festivalu.

Lokalni partner Otvorenog kina u Gradačcu, Omar M Halilović gostujući u studiju Bet Radija istakao je da se nekoliko osoba iz našeg grada trudi da u Gradačac vrati kino kulturu  i redovne filmske projekcije u naš grad:

“Posljednje četiri projekcije koje su bile u našem Gradskom kinu bile su organizovane u suradnji sa Obalom Art Centra, posljednji put u martu ove godine kada su se prikazala dva filma. Ukoliko bude fina i topla noć, ove subote publika će moći uživati u filmovima na otvorenom na kuli Zmaja od Bosne, a ukoliko bude kišnih padavina projekcija će biti realizovana u Gradskom kinu. Svi mladi i stari  pozvani su da uživamo  zajedno pod vedrim nebom. U Gradačcu film na otvorenom ne možete često pogledati, a u diskoteku možete otići uvijek.

Gradačac: RASPORED PROJEKCIJA:

21.09. u 21:00 HLADNI RAT

22.09. u 21:00 MOJE NEVJEROVATNO LJETO SA TES

Prostor iza Kule Gradačac/Gradsko kino Gradačac

 

Radio Bet / Izvor: Operacija kino / Foto: Operacija kino

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset