Ove bh. muzičke zvijezde imaju najviše nekretnina

1751

Dino Dervišhalidović od izdavanja, kako nezvanično saznajemo, dobija “tričavih” 15.000 KM mjesečno. Imanje Šerifa Konjevića na čijim se ulaznim vratima, koja koštaju oko 20.000 KM, nalaze violinski ključevi, procjenjuje se na oko 4.000.000 KM.

Honorari koji iznose i po desetine hiljada eura samo za jedan koncert, omogućili su muzičkim zvijezdama, ali i njihovim porodicima lagodan život u kojem će vjerovatno moći uživati i njihovi nasljednici. Mnogi od njih sebi su priuštili luksuz kakav se može vidjeti samo na filmu, a oni zasigurno ne osjećaju posljedice ekonomske krize i sve lošije situacije u našoj zemlji.

Zarade i nekretnine

Među naše najbogatije muzičke zvijezde svakako spadaju Dino Merlin, Zdravko Čolić, Goran Bregović, Lepa Brena, Šerif Konjević, Halid Bešlić… Desetine hitova i pune velike dvorane, donose im astronomske mjesečne zarade o kojima najbolje govore brojne luksuzne nekretnine, koje se nalaze u njihovom vlasništvu.

Upravo su nekretnine naših muzičkih zvijezda u Sarajevu posljednjih mjeseci na meti bogatih Arapa, ali oni odolijevaju svim izazovima u stilu poznatog hita Đorđa Balaševića: “Džaba vam novci moji sinovci, džaba vam bilo dobre volje”.

Da je najveća zvijezda na Balkanu Dino Merlin potvrđuje i velikim brojem nekretnina koje je možda prestao i brojati. Pored velike porodične kuće na Alifakovcu, on je vlasnik i nekoliko poslovnih prostora, luksuzne vile i atraktivne zemlje nedaleko od Vrela Bosne, kuće na Pelješcu… Vlasnik brojnih hitova i jedini pjevač koji je četiri puta napunio stadion Koševo svoju nekretninu na atraktivnoj lokaciji na Ilidži izdaje ruskoj amabasadi u našoj zemlji, a kako nezvanično saznajemo, za to dobija “tričavih” 15.000 KM mjesečno. Njegova imovina na Ilidži zajedno sa zemljištem procjenjuje se na nekoliko miliona eura.

vila-dino-merlin

Merlin i Konjević

Nedaleko od Mađioničara na još atraktivnijem mjestu nalazi se imanje Šerifa Konjevića. Jedan od najboljih pjevača narodne muzike napravio je prelijepo zdanje sa bazenom, garažama, igralištem za djecu, a sve je to ogradio i zaštitio videonadzorom. Vrijednost njegovog imanja na čijim se ulaznim vratima, koja koštaju oko 20.000 KM, nalaze violinski ključevi, procjenjuje se na oko 4.000.000 KM. Također, prije nekoliko godina kupio je i luksuzni stan na Marijin Dvoru, a od sredine devedesetih godina vlasnik je sličnog stana i u Njemačkoj.

vila-2

Oko 1.000 metara od vila Dine Merlina i Šerifa Konjevića nalazi se luksuzna kuća Branke Sovrlić i njenog supruga Sadika Pašića Paje. Uz kuću se nalazi prelijepa bašta i zatvoreni bazen, a na svom imanju često ugoste brojne kolege sa estrade. Inače, Branka i Paja definitivno spadaju u red najbogatijih na bh. estradi. Pored ove kuće u vlasništvu imaju nekoliko stanova u strogom centru Sarajeva, restorane “Broadway” i “Steak House” na Baščaršiji, stanove u Beogradu, luksuznu kuću u Dubrovniku…

vila-branka-sovrlic

Goran Bregović jedan je od najimućnijih muzičara na prostoru bivše Jugoslavije. Može se pohvaliti vilom u Beogradu, muzičkim studijom, ali i stanovima u Zagrebu, Sarajevu i Parizu, vikednicom na Jahorini, te kućom u Perastu. Prema pisanju medija u Srbiji spisku svojih nekretnina popularni Brega nedavno je dodao i vilu u Istanbulu, koju je platio 2.000.000 eura. Posjeduje i stan koji izdaje, manju jahtu, automobile… Ovaj podatak i nije začuđujući s obzirom da pojedine nastupe, kao što je novogodišnji naplati i 100.000 eura.

I Zdravko Čolić kroz višedecenijsku karijeru također je stekao lijepu imovinu. Čola, kao jedna od najvećih zvijezda na Balkanu, imao je vilu u naselju Mačkov kamen na beogradskom Dedinju, ali je zamijenio novom vilom s bazenom u blizini Košutnjaka, koja se procjenjuje na 850.000 eura.

Lepa Brena, posljednih godina po koncertu zarađuje od 25.000 do 40.000 eura, a osim „karingtonke“ na Bežanijskoj kosi u Beogradu, ona i njen suprug Slobodan Živojinović posjeduju nekretnine i na Zlatiboru, stan u Monte Carlu i u Miamiju.

Kuće braće Jukića u Lužanim

Pored Dine Merlina, Šerifa Konjevića i Branke Sovrlić i Sadika Paje Pašića, građevine vrijedne pažnje na Ilidži imaju i braća Šule i Nele Jukić, vlasnici nekadašnje diskorafske imperije “In Takt”, koji su nakon rata na estradi bili jednako utjecajni kao nabrojane zvijezde, koje imaju veleljepna imanja na području općine Ilidža.

vila7

Oni su dugo nakon rata žarili i palili bh. estradom. Njihove kuće u ilidžanskom naselju Lužani sagrađene su u tom periodu, a u Šuletovoj se nalazi i moderni muzički studio, koji je dugo bio najsavremeniji u našoj zemlji i u kojem su nastali brojni hitovi.

(Faktor/Crta)

Komentari

komentara