OVO ĆE VAS ZASIGURNO NAJEŽITI Šta sve ljudi rade za ljepotu!

651

Zmijski otrov, bikova sperma, slavujev izmet… dokle ste spremni otići u očuvanju ljepote i mladosti?

Uz zmijski otrov koji se naveliko reklamira kao novi, ali i jeftiniji botoks, u borbi za mladalački izgled u posljednje se vrijeme poseže za sve radikanijim rješenjima. Jednako djelotvorno kao botoks, ali znatno jeftinije – tako se reklamira kozmetički proizvod na bazi zmijskog otrova koji se upravo pojavio na stranom tržištu.

Neke kreme sadrže kemijski spoj nazvan Syn-Ake koji je zapravo sintetički oblik otrova koji ispušta zmija Tropidolaemus wagleri, vrsta azijske zmije jamičarke, kad želi paralizirati plijen. Isto tako spoj djeluje i na mišiće lica: blokira ih te sprečava bore, a i zaglađuje one koje su se već pojavile.

Ispitivanja su pokazala da se bore smanjuju za čak 52 posto ako se krema nanosi na lice dva puta dnevno tokom četiri sedmice, tvrde proizvođači te navode da je to izvrsno rješenje za lijep i gladak ten, uz razmjerno mali trošak i bez bolnih, a i skupih injekcija botoksa.

Kozmetiku na bazi zmijskog otrova navodno redovito koriste mnoge hollywoodske zvijezde. Gwyneth Paltrow odlazi na tretmane lica u kozmetički salon na Beverly Hillsu gdje rabe preparate Ultra Lux 9 čiji je sastojak zmijski otrov, a teglica stoji 185 dolara.
Paltrow nije jedina zvijezda koja, u želji da sačuva mladalački izgled i glatku, zategnutu kožu, poseže za bizarnim preparatima i postupcima.

Pjevačica Debbie Harry nedavno je priznala da od svoje 35. redovito prima injekcije tkiva embrija ovce, i to crne. Teri Hatcher iz “Kućanica” u toplu kupku ulijeva čašu vina da omekša kožu, a njezina kolegica Eva Longoria ten njeguje kremama na bazi placente. Nakon što se podmladila i zategnula s bezbroj estetskih zahvata, Demi Moore je bila u Austriji na tretmanu pročišćavanja krvi i detoksikacije uz pomoć pijavica koje su bile popularne u 19. stoljeću, a navodno se ponovno počinju koristiti u suvremenoj medicini.

Slavujevev izmet su u davnini koristile japanske gejše i glumci kabuki kazališta, a sad ga je kao kozmetički tretman popularizirala Victoria Beckham koja tvrdi da se tako konačno riješila akni i nečistoća na licu.

Ali i druge životinjske izlučevine smatraju se učinkovitim u beskompromisnoj borbi za ljepotu pa u jednom frizerskom salonu u Londonu za 1000 kuna nude tretman bikovom spermom: gel od sjemena bika nanosi se na kosu te djeluje 30 minuta, a rezultat je meka i sjajna kosa, tvrde vlasnici salona. Na tržištu su se pojavili i proizvodi na bazi sluzi koju ispuštaju vrtni puževi. Sluz očito ima čudesna svojstva, djeluje antibakterijski i kao antioksidant te štiti i obnavlja puževu kućicu pa ju je kozmetička industrija rabi u cijelom nizu preparata, od kreme protiv akni do losiona za sprečavanje i uklanjanje strija.

Jedan salon u Tokiju nudi specifičnu pedikuru: mušterije moraju samo uroniti noge u toplu kupku, a ogrubjelu mrtvu kožu s peta i tabana uklonit će im žive ribice vrste garra rufa blagim grickanjem. Garra rufa, poznate i pod nadimkom “Dr. Fish”, prirodno žive u vulkanskim vrelima u Turskoj na temperaturi većoj od 30 C, a tamošnji stanovnici, kao i turisti, koriste ih za liječenje psorijaze.

Vrlo hrabri morate biti i za masažu zmijama koju nude u toplicama Talmei Elazar u Izraelu: po leđima vam gmižu zmije različitih vrsta i veličina, a taj užitak morat ćete plaća se oko 80 dolara.

No kraljica bizarnih tretmana za ljepotu je, naravno, Madonna koja navodno svaku večer prije spavanja na lice i tijelo natracka cijelu teglicu kreme koja stoji gotovo 1000 dolara i onda se od glave do pete umota u neku vrstu plastičnog odijela, piše Radio Sarajevo.

(Crta)

Komentari

komentara