menu Naslovna chevron_right
VijestiZanimljivosti

Ovo je jedini razlog zašto se mandarine i narandže prodaju u crvenim mrežicama

Urednik | 5. Novembra 2019.

Možda ste primijetili da se narandže i mandarine u supermarketima uvijek prodaju u crvenim mrežicama. Za razliku od njih limun se uvijek prodaje u bijeloj, žutoj ili zelenoj mrežici. A razlog ovakvog odabira pakovanja nije slučajan.

Naime u crvenoj mrežici mandarine izgledaju rumenije, odnosno, zrelije, poželjnije pa je i veća vjerojatnost da će ih kupci poželjeti kupiti. Trgovci se služe istim trikovima kada su u pitanju i limun i grejp kojima najbolje odgovoraju bijela, žuta ili zelena mrežica.

Nije slučajno ni to da i korpe u prodavnicama sve veće, a Martin Lindstrom, autor knjige koja se bavi trikovima trgovaca kaže da zahvaljujući većim korpama kupci kupuju 19 posto više proizvoda.

Jedan od načina da povećaju prodaju je i trik trgovaca da frižidere s mlijekom i mliječnim proizvodima stave na kraj prodavnice, jer upravo to su proizvodi koje većina kupaca svakodnevno kupuju.

Baš zbog takvog razmještaja, kupac mora obići cijelu prodavnicu samo da dođe do osnovnih namirnica koje mu trebaju, a i time je velika vjerojatnost da će mu nešto neplanirano zapeti za oko.

Radio Bet / Izvor: Dnevni Avaz

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset