Ovo su slavni ljudi sa nastranim sklonostima

613

Neke poznate istorijske i poznate ličnosti, osim po svojim zaslugama ostali su upamćeni i po pomalo bizarnim detaljima iz svojih intimnih života.hans-kristijan-andersen-1490001380-112395

Slavni danski pisac bajki Hans Kistijan Andersen vodio je dnevnik u kojem je volio da opisuje svoje intimne užitke. Često je posjećivao javne kuće i plaćao prostitutkama, ali ne seksualne usluge, već da bi slušao njihove ispovijesti. Po dolasku kući se samozadovoljavao na osnovu njihovih priča.

Vodio ljubav s lešom

Karl von Kosel, pomalo ludi naučnik bio je opčinjen kubanskom ljepoticom i njegovom bivšom pacijentkinjom Elenom de Hojos. Nakon njene smrti, ukrao je njeno tijelo iz groba i smjestio u mauzolej. Posjećivao ju je svako veče. Potom je premjestio u svoj dom i “balzamovao” pomoću voska i svile, a miris truleži je pokušao da prikrije s puno parfema. Tako su živjeli sedam godina dok nije otkriven. Ljekari koji su pregledali njeno tijelo, otkrili su da je Kosel s lešom imao seksualne odnose.

Živio zajedno sa suprugom i ljubavnicom

90091

Austrijski fizičar i nobelovac Ervin Šredinger, osim po intelektu, poznat je i po brojnim ljubavnim aferama. Uz suprugu Ani, imao je bezbroj ljubavnica, za koje je supruga znala. Šredinger se 1933. zaljubio u udatu Hilde Marh, koju je uselio u kuću pa je tako živio zajedno sa suprugom i ljubavnicom.
Napravio joj je i ćerku koju je htio da Hilda i Ani zajedno odgajaju, što baš i nije dobro prihvaćeno u Oksfordu gdje je Šredinger živio i radio. Pretpostavlja se da ga je porodična situacija stajala i pozicije na Prinstonu. Na kraju života je za svoje ljubavnice izjavio: “Jadnice. Pružile su mi životnu sreću na svoju nesreću. Takav je život.”

Vlasnik raznih rekorda

Poznati košarkaš Vilt Čemberlen je vlasnik desetine NBA rekorda, ali i nekih drugih. Tako se zasigurno zna da je u jednoj košarkaškoj utakmici postigao 100 koševa, a nakon njegove smrti izašao je podatak da je spavao s više od 20 hiljada žena.

vilt-cemberlen-1493057605-115623

Iako niko nije potvrdio tu brojku, njegovi bliski prijatelji tvrdili su da i nije pretjerana. Vilt je naime često organizovao orgije, a na putovanjima je mijenjao i nekoliko dama dnevno.

Eksplodirao mu penis

Pjevač benda “Three Dog Night” Čak Negron, zažalio je što nije poslušao savjet svog ljekara. Toliko je često imao seksualne odnos da mu je polni organ otekao. Ljekar mu je prepisao suzdržavanje, ali Čak je nastavio po svom. Zbog toga je njegov penis bukvalno eksplodirao, a pjevač je morao na ušivanje.

Spavao s preko 35 hiljada žena

http-2F2Fa.amz_.mshcdn.com2Fwp-content2Fuploads2F20142F122FCastro-5-1000x555

Fidel Kastro je, bar što se tiče žena, bio gospodin. Nikada se nije razmetao svojim seksualnim uspjesima. Ali, njegov saradnik je otkrio da je kubanski vođa spavao sa više od 35 hiljada žena. Prema njegovim riječima, više od 40 godina Kastro bi naručivao najmanje dvije žene dnevno – jednu za poslije ručka, drugu za pred spavanje. S vremena na vrijeme bi takvo druženje zatražio i ujutro.

Oženio muškog roba jer je ličio na njegovu pokojnu suprugu

car-neron-1493057894-115625

Prema istorijskim zapisima, rimski car Neron oženio je jednog od svojih muških robova Sporusa koji je navodno užasno ličio na Neronovu prvu ženu Popeu Sabinu. Sporusa je kastrirao, oblačio ga u žensku odjeću i u javnosti ga predstavljao kao svoju suprugu.

Imao “zvaničnu” i još nekoliko porodica

carls-lindberg-1493057982-115627

Čarls Lindberg je uglavnom poznat po svojim uspjesima u vazduhoplovstvu i po tragičnoj priči o otmici i ubistvu njegovog djeteta. Manje je poznat po svom privatnom životu, odnosno bigamiji. Lindberg je, uz suprugu An, imao čak tri paralelne “porodice”. Spetljao se sa svojom sekretaricom, ali i sa dvije sestre Njemice. Kako je puno putovao, uspijevao je da to drži u tajnosti preko 20 godina. Sa suprugom je imao šestoro djece, sa jednom od sestara troje djece, s drugom dvoje, a djecu je navodno imao i sa sekretaricom iako njihov identitet nikada nije otkriven.

Bježao iz logora kako bi vodio ljubav cijelu noć

horas-grizli-1493058096-115629

Britanski vojnik Horas Grizli je završio za vrijeme Drugog svjetskog rata u radnom logoru u Poljskoj. Radio je u obližnjem kamenolomu gdje je upoznao Rozu Rauhbah i zaljubio se u nju na prvi pogled. Potom je prebačen u drugi logor u Češkoj odakle je uspio da pobjegne i vrati se preko 200 puta, a sve to kako bi se u šumi nalazio sa svojom ljubavi. Bježao je dva do tri puta nedjeljno i prema vlastitim riječima cijelu noć vodio ljubav s Rozom, koja je bila ćerka njemačkog oficira.

Vodio dnevnik o ženama s kojima je bio

herbert-dzordz-vels-1493058233-115631Herbert Džordž Vels je osim o naučno fantastičnim temama volio da piše i o drugim stvarima. U drugom braku navodno je vodio dnevnik u kojem je pisao o svojim vanbračnim izletima i detaljno opisivao žene s kojima je bio. Tako je neke opisivao kao “zanimljivo dlakave”, neke kao “nezasitne”, a tu su i zapisi o dami koja ga je oslovljavala sa “jaguar”.

 

 

Komentari

komentara