menu Naslovna chevron_right
VijestiZanimljivosti

Par u moru kod Pelješca našao staru škrinju, djevojka nije vjerovala što je u njoj

Urednik | 20. Avgusta 2019.

Iva Sabljo s dečkom je Alenom otišla na ronjenje kod Pelješca, nesvjesna da će se dogoditi nešto što će pamtiti cijelog života.

Jednog običnog dana na ljetovanju u Žuljani na Pelješcu njih su dvoje krenuli na ronjenje. Ivi je to bilo prvo takvo iskustvo pa je mislila samo na disanje, nesvjesna da se iza priče o ronjenju krije dobro isplanirana, mjesecima dogovarana organizacija zaruka, piše epodravina.hr.

Tokom ronjenja u moru su ugledali staru škrinju.

– Alen ju je krenuo uzeti, no ja sam mu mahala da pusti škrinju, da mora misliti na disanje. Možda bih i odmah shvatila o čemu je riječ da nisam bila toliko usredotočena na svoje prvo ronjenje pa nisam ništa naslućivala – prisjeća se Iva.

Iva ostala šokirana - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Iva ostala šokiranaFoto: (epodravina.hr)

Izronili su škrinju i donijeli je na brod, a Iva nije očekivala da će se u njoj nalaziti ono što su našli.

– Tamo su stajali prsten, šampanjac i čaše. Kad sam shvatila što se događa, odmah su mi krenule suze radosnice u potocima – ispričala je.

Alen je potom kleknuo pred nju i pitao je hoće li se udati za njega.

Kad je pristala, nazdravili su šampanjcem.

Škrinju je inače napravio Alenov otac, i to od starih crkvenih vrata. Da bi izgledala staro, odnosno kao da je provela godine na dnu mora, četiri je mjeseca bila potopljena kod njegovog prijatelja u uzgajalištu dagnji.

Pola sata prije samog ronjenja njegov ju je prijatelj gliserom potopio u blizini, da bi ju par mogao bez problema pronaći, a i bio je blizu da ju čuva i drži na oku.

Radio Bet / Izvor: Dnevni Avaz

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset