Penzioner iz Zagreba na lutriji dobio pola miliona eura, nikom nije rekao

256

Penzioner (68) iz Zagreba je osvojio 4. maja na Eurodžekpotu dobitak vrijedan 2,9 miliona kuna (oko pola miliona eura).

“Od februara igram isključivo na internetu. Ko bi više izlazio iz kuće samo da odigra, ovako je puno jednostavnije”, rekao je Hrvatskoj lutriji ovaj 68-godišnjak.

“Moram da priznam da sam uspio da se registrujem tek poslije nekoliko pokušaja. Svaki put kad sam pomislio da imam dobro korisničko ime, pokazalo se da je već zauzeto. U jednom trenutku sam odustao, ali na nagovor drugih ponovo sam pokušao i na kraju uspio”, rekao je srećni dobitnik kroz smijeh.

I on je, kao i mnogi drugi koji su osvojili milionske dobitke, tražio da ostane anoniman.

“Da se nisam nadao, ne bih ni igrao, ali nisam mislio da ću dobiti. Do sada sam osvajao niže dobitke, jednom sam imao četiri pogođena broja, a nekoliko puta po tri”, priča igrač i dodaje: “Osim Eurodžekpota igram i Loto 7/39. Za sedmicu imam brojeve, ali nisu u pitanju neki važni datumi ili godišnjice. Odabrani su bez razloga i sad su već dugi niz godina moja kombinacija”.

Na pitanje kako je saznao za dobitak rekao je: “Nikad ne pratim izvlačenja, a rezultate provjerim na internetu”.

Plan mu je, naglašava, da plana nema.

“Nastavljam da živim istim stilom života i navike neću da menjam. I dalje ću da vozim stari auto, samo ću sada moći lakše da ga popravim. Igraću kao da nisam ništa osvojio, a ovaj iznos biće na sigurnom i koristiću ga po potrebi. Ono što me najviše raduje je osjećaj sigurnosti za budućnost i to što više ne moram da mislim o tome hoće li mi penzija biti dovoljna za taj mjesec ili ne. Za sada nikome nisam rekao za dobitak, a mislim da će tako i da ostane”, rekao je dobitnik za Hrvatsku lutriju.

Komentari

komentara