Plata od skoro pola miliona KM isplaćena u Banjaluci

79

I dok je prosječna plata u BiH 888 KM, najviše pojedinačno mjesečno primanje u ovoj godini koje je u BiH nekom isplaćeno po osnovu radnog odnosa iznosi 466.783 KM, a isplaćeno je u Banjaluci u oblasti finansijskog poslovanja, potvrdili su za “Nezavisne” u Poreskoj upravi RS.

Prostom računicom dolazimo do podatka da je ovaj pojedinačni iznos, koji je isplaćen ove godine u BiH, oko 43 puta veći od prosječnog godišnjeg primanja građana s prosječnom platom.

“Drugi po visini iznos isplaćen je takođe u oblasti finansijskog poslovanja u Banjaluci, a iznosi 459.390 KM”, navode u Poreskoj upravi RS, te dodaju da su i prvi i drugi po visini iznosi isplaćeni u februaru ove godine.

Istakli su da treći najveći iznos isplaćen u RS u ovoj godini iznosi 61.514 KM, te da je isplaćen u maju ove godine u oblasti aktivnosti u vezi sa nekretninama, iznajmljivanjem i poslovnim aktivnostima.

Prema podacima Poreske uprave FBiH, najveća neto plata u Federaciji u ovoj godini iznosila je 293.185,93 KM, a isplaćena je u septembru u djelatnosti bankarstva.

“S obzirom na to da su navedeni iznosi plate isplaćeni u jednom mjesecu, može se pretpostaviti da oni pored mjesečne redovne plate sadrže i prihode od određenih bonusa ili koristi koje je ostvarilo to lice u tom mjesecu”, ističu u Federalnoj poreskoj upravi.

Prema njihovim podacima, druga najviša neto plata isplaćena u FBiH iznosi 236.556 maraka, a isplaćena je u djelatnosti osiguravajućih društava.

“Treća najveća neto plata isplaćena je u farmaceutskoj i hemijskoj industriji i iznosi 201.737 KM za jun”, ističu u Federalnoj poreskoj upravi.

Izvor: Tip.ba

Komentari

komentara