menu Naslovna chevron_right
Regija i SvijetVijesti

Plenković obećao ženi pomoć, dobila andol

Urednik | 14. Marta 2018.

Hrvatska Kostajnica zbog odrona i poplava skoro je uništena. Kuće su oštećene, a šest je potpuno “nestalo”. Zvaničnici su došli, slikali se i otišli, piše Index.hr.

Jedna od onih koji su u odronu ostali bez kuće je i Refika Hamzagić. Ona kaže da je kuća u sekundi počela da se ruši.

Kako navodi Index.hr, ona je u odronu ostala bez svega i trenutno ima samo odjeću u kojoj je bila u tom trenutku i jaknu koju joj je dala komšinica. Kaže da mora redovno da pije ljekove jer je srčani bolesnik, a ni njih nema, niti novca.

Kako su juče prenijeli hrvatski mediji, Hrvatsku Kostajnicu obišao je i hrvatski premijer Andrej Plenković, a čak je i razgovarao sa Refikom. Ona kaže da je premijeru i njegovim saradnicima objasnila u kakvoj se situaciji našla, odnosno da je izgubila sve i da sada nema ni ljekova, ni novca.

Kako je rekla, oni su joj obećalida će dobiti sve što je potrebno. Međutim, čim su otišli, situacija se promijenila. “Dok je bio gospodin Plenković i Žinić tu, rekli su mi da će mi pomoć. Oni su otišli, naslikali su se, a doktora nigdje nema. Meni su izmjerili pritisak i dobila sam tableticu da se smirim. I jedan andol”, ispričala je Refika.

Dodala je da su joj rekli da pozove svog doktora, ali nakon što joj je sve uništeno, ona nema ni telefon.

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset