Pljačkaši hotela Ric članovi bande “Pink Panter”?

306

Francuska policija pronašla sav ukradeni nakit iz zlatare luksuznog hotela Ric. Sada je fokus istrage na tome da li su pljačkaši članovi bande “Pink Panter”.

Policija je ranije objavila da su uhapšena tri od pet pljačkaša koji uz prijetnje noževima i sjekirama iz zlatare odnijeli nakit vrijedan 4,5 miliona eura.

 

Podsjećamo, pet muškaraca naoružanih sjekirama i oružjem ušlo je u srijedu uveče na sporedni ulaz u luksuzni hotel Ric Karlton u središtu Pariza. Došli su do zlatare, sjekirama razbili izloge i uzeli nakit.

Francuski mediji pišu da cio scenario pljačke podsjeća na djelovanje ozloglašene bande “Pink Panter”.

“Sa sobom uvijek imamo štoperice jer 30-ak sekundi nakon razbijanja izloga morate pobjeći policiji. U takve pljačke ne idete ako nemate dogovorenu prodaju”, opisao je ranije pljačke nakita jedan od članova bande “Pink Panter”.

Naime, pljačka u Parizu odrađena je tako što su trojica sjekirama razbijala izloge zlatare, a ispred hotela su ih čekala još dvojica. Torbe s ukradenim nakitom bacili su im kroz prozore. Jedan pljačkaš je pobjegao na motoru, ali mu je ispala torba, a drugi je pobjegao autom. Tri pljačkaša s opljačkanim nakitom na izlazu iz hotela zaustavila je policija. Onesposobili su ih elektrošokerom.

Uhapšeni razbojnici su pritvoreni, a policiji su dvojica poznata od ranije po pljačkama zlatari. Zbog toga i istražuju jesu li pljačkaši povezani s bandom “Pink Panter”.

Ova grupa pljačkaša porijeklom iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske i BiH formirana je nakon ratova na Balkanu, a u epicentar zbivanja u svijetu došla je poslije pljačke u Londonu 2003. kada je dijamant sakrila u jednoj pomadi, poput prizora iz čuvenih filmova o “Pink Panteru”.

Banda je do sada, prema izvještajima Interpola, uspjela da ukrade više od 400 miliona eura u 380 pljački širom svijeta.

Komentari

komentara