menu Naslovna chevron_right
SportVijesti

Počelo okupljanje bh. navijača u Atini: Korteom će krenuti na stadion

Urednik | 15. Oktobra 2019.

Navijači naše reprezentacije počeli su se okupljati ispred atinskog Panatinaika, odakle će u 19 sati, u korteu, krenuti na Olimpijski stadion OAKA.

Stadion Panatinaiko poznat je i pod imenom Kalimarmaro. Današnji stadion sagrađen je na ruševinama antičkog na kojem su održane prve moderne Olimpijske igre 1896. godine, kao i one 2004. godine. Stadion je urađen u bijelom mermeru i ima 45 hiljada sjedećih mjesta. Za turističke posjete otvoren je cijele godine. Ulaznica za odrasle je 3 eura, a za djecu 1,5 eura

„Zmajeve“ će večeras (20:45 sati) na Olimpijskom stadionu u Atini, u osmoj kvalifikacionoj utakmici za Euro 2020., bodriti 400 navijača. Svi naši navijači su dužni da kod sebe, prilikom ulaska na stadion, imaju svoje pasoše. Za navijače Bosne i Hercegovine rezervirani je sektori 19, čiji je kapacitet 1.713 mjesta.

– Grčka policija organizirat će pratnju za sva vozila bh. navijača koja se nađu u konvoju na stadion OAKA te ih nakon utakmice na isti način vratiti na početnu destinaciju – saopćeno je, između ostalog, iz Nogometnog saveza BiH.

Kako smo saznali u Fudbalskoj federaciji Grčke, večeras će na Olimpijskom stadionu u Atini, koji ima više od 71 hiljadu sjedećih mjesta, biti samo 6.000 navijača.

Radio Bet / Izvor: Dnevni Avaz

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset