menu Naslovna chevron_right
BiHIzdvojeno

Počinje manifestacija “Dani Srebrenice 2016”

Urednik | 26. Maja 2016.

Tradicionalna Kulturno-sportska i privredna manifestacija “Dani Srebrenice 2016”, 13. po redu, bit će otvorena danas i trajat će do 6. juna.

Prije zvaničnog otvaranja koje je previđeno u 19 sati, bit će održan teniski turnir, što je prvi sportski sadržaj u okviru ove manifestacije. U sportskom dijelu programa bit će održana takmičenja u nogometu, odbojci, košarci, pecanju ribe na plovak te revijalna nogometna utakmica veterana.

U okviru kulturnog dijela programa bit će izvedene predstave za djecu i odrasle “Gdje je moj nos”, “Smiješni čovjek”, “Šmizle”, “Snježana i deset patuljaka” i “Ženidba i udadba”.

Predviđeno je predstavljanje stvaralaštva predškolske djece, učenika osnovnih škola i Srednjoškolskog centra iz ovog mjesta, kao i smotra pjesama i igara lokalnog Kulturno-umjetničkog društva “Vaso Jovanović”.

Ljubitelji kulturnih sadržaja imat će priliku da vide izložbu fotografija “Retrospektiva Srebrenice”, zatim izložbu na temu “Sreća i zdravlje”, kao i izložbu fotografija “Moja biblioteka”.

Na programu manifestacije je i održavanje muzičkog koncerta, zatim motorijada i radionice glume, slikanja i muzike za učenike osnovnih i srednjih škola, kao i promocije pisanih materijala i brošura.

Sastavni dio programa “Dana Srebrenice” bit će organizovanje gastrofesta i mini sajam nevladinih organizacija iz ovog mjesta.

Pobjednicima sportskih takmičenja i autorima najboljih likovnih, literarnih i foto-radova, kao i proglašenim pobjednicima u drugim takmičenjima, bit će uručene nagrade i priznanja.

Pokrovitelj manifestacije je Opština Srebrenica, a organizatori su ustanove kulture, sportski klubovi, škole i nevladine organizacije iz Srebrenice.

 

 

(A,H)

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset