menu Naslovna chevron_right
Tuzlanski kantonVijesti

Pogledajte kako bi trebao izgledati kompleks u Tuzli vrijedan milijardu KM

Urednik | 26. Aprila 2019.
Vrijednost investicije je milijardu konvertibilnih maraka, a prema idejnom projektu kompleks je nazvan “Crystalico”.

Prema planu, kompleks će biti izgrađen na lokalitetu nekadašnje Livnice čelika u Tuzli, a koju je skupa za zemljištem po cijeni od skoro 14 miliona KM kupio aktuelni načelnik Kalesije Sead Džafić.

Uz Džafića u realizaciji projekta “Crystalico” će učestvovati i holandski investitor koji će većinskim dijelom finansirati izgradnju.

“Crystalico” predstavlja najveću poslijeratnu investiciju u Tuzli, a sadržavat će stambeno-poslovne prostore, restorane, salone, dječija igrališta, kao i uređene saobraćajnice sa kružnim tokovima.

Ako je vjerovati optimističnim najavama, izgradnja bi trebala početi u toku ove godine, a predviđeno je da radovi traju okvirno pet godina.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović smatra da je ovaj grad danas učinio veliki korak, usvajanjem Regulacionog plana kojim su stvoreni uvjeti za primanje najveće poslijeratne strane investicije.

Tuzla već nekoliko godina predstavlja jedan od bh. gradova s najvećim procentom izgrađenih objekata.

Ovakvom pozitivnom trendu doprinijela je i izrada Prostornog plana grada za period od 2010. do 2030. godine. Ovim dokumentom je predviđeno širenje grada na mjestima na kojima je to moguće.

Radio Bet / Klix.ba

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset