menu Naslovna chevron_right
SportVijesti

Pola aktuelnih i potencijalnih Zmajeva uopšte ne igra za svoje klubove

Urednik | 16. Septembra 2019.
Naime, polovina aktuelnih i potencijalnih bh. reprezentativaca, koji su u proteklom periodu dobijali poziv selektora, je nestandardna u svojim klubovima. Petorica su povrijeđena, petorica rezervisti i nemaju minutažu, dok je njih osam s upitnim statusom.

Svakako da najviše zabrinjava povreda najveće zvijezde i Juventusovog veznjaka Miralema Pjanića, a na listi povrijeđenih su još Mario Vrančić, Samir Memišević, Elvir Koljić i Haris Duljević.

Asmir Begović je nakon odlaska iz Bournemoutha stao na gol nakon pet mjeseci u svom debiju za Qarabag, a minutažu je napokon upisao i Sanjin Prcić. Goran Zakarić i Bojan Nastić nemaju klub, dok su Kenan Kodro, Ermedin Demirović i Vedran Kjosevski van sastava u svojim timovima. Čudan je i status Irfana Hadžića u svom klubu budući da je znao biti starter, ali isto tako i biti van sastava ili odigrati samo poluvrijeme.

Rade Krunić još nije zaigrao za Milan, a rezervisti u svojim klubovima su još i Muhamed Bešić, Smail Prevljak, Eldar Čivić te Darko Todorović.

Jedina dobra vijest za Prosinečkog je činjenica da je većina najboljih igrača u dobroj formi u svojim klubovima, a pri tome se misli na Seada Kolašinca, Edina Džeku i Edina Višću.
Standardni su i Amer Gojak, Gojko Cimirot, Ervin Bičakčić, Riad Bajić, Toni Šunjić, Deni Milošević, Ervin Zukanović, Stjepan Lončar, Ognjen Vranješ, Kenan Pirić, Ibrahim Šehić, Vladan Kovačević, Adnan Kovačević, Elvis Sarić, Marko Mihojević te Jasmin Burić.

Povrijeđeni: Miralem Pjanić, Mario Vrančić, Samir Memišević, Elvir Koljić i Haris Duljević (5).

Rezervisti: Rade Krunić, Muhamed Bešić, Smail Prevljak, Eldar Čivić i Darko Todorović (5).

Upitnog statusa: Asmir Begović, Sanjin Prcić, Goran Zakarić, Bojan Nastić, Kenan Kodro, Ermedin Demirović, Vedran Kjosevski i Irfan Hadžić (8).

Standardni: Sead Kolašinac, Edin Džeko, Edin Višća, Amer Gojak, Gojko Cimirot, Ervin Bičakčić, Riad Bajić, Toni Šunjić, Deni Milošević, Ervin Zukanović, Stjepan Lončar, Ognjen Vranješ, Kenan Pirić, Ibrahim Šehić, Vladan Kovačević, Adnan Kovačević, Elvis Sarić, Marko Mihojević i Jasmin Burić (19).

Radio Bet / Izvor: Klix.ba

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset