menu Naslovna chevron_right
Tuzlanski kantonVijesti

Policija zaplijenila drogu u pretresima u Gračanici i Lukavcu, uhapšene dvije osobe

Urednik | 21. Maja 2020.
Policijski službenici Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona jučer su na području Gračanice, postupajući po naredbi Općinskog suda u ovom gradu, izvršili pretres 36-godišnjeg A. G. i automobila kojim je upravljao.

Tom prilikom je pronađeno i privremeno oduzeto 11 pakovanja sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i mobilni telefon.

Zaplijenjena droga (Foto: MUP TK)

Zaplijenjena droga (Foto: MUP TK)

“A. G. je lišen slobode i priveden u službene prostorije radi kriminalističke obrade te će protiv njega nakon kompletiranja predmeta i završenog vještačenja oduzete materije biti podnesen adekvatan izvještaj Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli”, naveli su iz Uprave policije MUP-a TK.

Istog dana službenici ranije spomenutog odsjeka su, postupajući po naredbi Općinskog suda u Lukavcu, izvršili pretres kuće i vozila koje koristi 38-godišnji A. R. nastanjen u Lukavcu.

Iz Uprave policije MUP-a TK su naveli da je tom prilikom pronađeno i privremeno oduzeto jedno pvc pakovanje sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. O događaju je obaviješten kantonalni tužilac, a nad A. R. je zavedena kriminalistička obrada.

Radio Bet / Izvor: Klix.ba, foto: ilustracija

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset