menu Naslovna chevron_right
BiHVijesti

Pomozimo malenoj Heleni Gavran

Urednik | 2. Novembra 2019.

Na inicijativu Opštinske organizacije Crvenog krsta u Foči otvoren je humanitarni broj u M:telu preko kojeg će se sakupljati novčana sredstva za liječenje Helene Gavran, teško oboljele četvorogodišnje djevojčice porijeklom iz Foče.

Broj 1416 aktivan je od danas do 30. novembra, a jednim pozivom daruje se jedna konvertibilna marka.

Naime, Heleni Gavran je nakon zdravstvenih problema, dijagnostifikovan hidrocefalus i tumor na malom mozgu. Helena je operisana dva puta a patohistološkli nalaz je pokazao da je tumor maligni (meduloblastom IV gradus) i zato joj je hitno potrebna pomoć za dalje liječenje u Francuskoj. Za liječenje na klinici „Gustav Rosi“ u Parizu Heleni je neophodno 545.509,40 eura. Helena je počela liječenje u Francuskoj a ukupan iznos treba da se uplati do kraja novembra. Kako porodica nije u mogućnosti da sama obezbijedi novac, obratila se svim humanim ljudima da im pomognu.

U Foči, ali i brojnim gradovima Bosne i Hercegovine i Srbije, već 40 dana traje humanitarna akcija u kojoj se prikupljaju sredstva za Helenino liječenje. U svrhu prikupljanja sredstava za liječenje Helene, za prostor Republike Srpske i Bosne i Hercegovine koristi se žiro račun Heleninog djeda Ranka Gavrana, otvoren u Novoj banci. Broj žiro računa: 555-8000016726783.

Porodica Gavran izrazila je zahvalnost Crvenom krstu u Foči kao i svim humanim ljudima koji doniraju novac za liječenje teško oboljele četvorogodišnje djevojčice, objavila je N1.

Radio Bet / Izvor: (TIP)

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset