Ponovo se prica o košarci u Gradačcu

260

Iako smo ponosni na sve sportske kolektive u Gradačcu, posebno nam je drago da i košarka počinje davati znakove života.

Nekada davno, sjetiti će se stariji ljubitelji košarke , u Gradačcu su znali gostovati KK Sloboda Dita i nekadašnji prvak Evrope KK Bosna Sarajevo, a dvorana je znala biti ispunjena do posljednjeg mjesta.

Iz nepoznatih razloga, košarka je već duže vrijeme marginalizirana kada je u pitanju interes javnosti i lokalnih vlasti, a ruku na srce nedostaje i sportskih košarkaških radnika, koji bi ponovo ulozili trud, vrijeme i novac, kako bi košarka stala rame uz rame sa drugim sportskim kolektivima u gradu.

U posljednje vrijeme dešavaju se pozitivne promjene, prvenstveno zahvaljujući Arnelu Muliću, koji je uspostavio kontakt sa Ozrenom Seleskovićem.

Ozren Selesković je košarkaški trener iz Živinica, široj javnosti poznat kao prvi trener našeg reprezentativnog centra Jusufa Nurkića, ali i osoba koja je košarkaški otkrila i podigla reprezentativce Slovenije Mirzu Begića I Alena Omića.

Nakon što je uspostavljena saradnja izmedju dva trenera, formiran je klub ABC Basket Gradacac.

Klub se trenutno takmici u Ligi mladih, I privlaci sve veću pažnju naših sugrađana, koji ponovo imaju priliku uživati u košarkaškim potezima

Ovog vikenda ABC Basket je ugostio vršnjake iz Kladnja te slavio i u mladjim i starijim kategorijama.
Nadamo se da ce se u narednom periodu u Gradaccu ponovo osnovati seniorski tim, a s obzirom da je u pitanju dvoranski sport,  sa ne tako velikim budzetom, moglo bi se realizirati da Gradacac uziva u igri pod dva obruca.

Radio Bet / Esad Kukuruzovic

Boost Post

Komentari

komentara