Posjeta ambasadora Republike Češke općini Gradačac

587
Dio ukupnog projekta predstavlja edukacija i podizanje svijesti o značaju očuvanja i zaštite životne okoline.

Jučer je općinu Gradačac posjetio ambasador Republike Češke Jakub Skalnik. Tokom jučerašnjeg boravka u Gradačcu, ambasador Republike Češke, posjetio je prečistač otpadnih voda gdje se razgovaralo o nastavku aktivnosti i podrške na projektu „ Rekonstrukcije prečistača otpadnih voda u Gradačcu. Ovaj projekat finansiran od strane Inostrane razvojne saradnje Republike Češke. Realizator projekta je kompanija VHS Brno, a.s. u saradnji sa Općinom Gradačac i Javnim preduzećem Komunalac d.d. Gradačac.

Rekonstruisani dio prečistača otpadnih voda pušten je u rad 1. novembra ove godine a zvanične rezultate njegovog rada uskoro će objaviti kompanija VHS Brno. Zahvaljujući ovom projektu bit će dugoročno riješen problem prečišćavanja voda na području općine Gradačac.

Dio ukupnog projekta predstavlja edukacija i podizanje svijesti o značaju očuvanja i zaštite životne okoline. Kompanija GEOTEST je u sklopu projekta podizvođač zadužen za edukativne i promotivne aktivnosti na projektu. S tim u vezi raspisan je nagradni konkurs u svim osnovnim školama na području općine Gradačac gdje je tema bila očuvanje životne okoline s akcentom na očuvanje naših voda.

Na raspisani nagradni konkurs pristiglo je 929 radova a danas je nagrađeno najuspješnijih pedeset.

Komentari

komentara