menu Naslovna chevron_right
BiHIzdvojenoVijesti

Posjeta delegacije Fondacije ‘Marmara’ prilika za jačanje saradnje Turske i BiH

Urednik | 29. Oktobra 2017.
Visoka delegacija Fondacije “Marmara” iz Turske, na poziv potpredsjednice Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) Melike Mahmutbegović, nalazi se u višednevnoj posjeti BiH, koju je potpredsjednica FBiH ocijenila značajnaom, istakavši da za cilj ima jačanje prijateljstva dvije zemlje, kao i uspostavljanje još bliže poslovne i kulturne saradnje.

 

U delegaciji su Mujgan Suver i prof. dr. Sema Kalayciloglu.

– Prilika je ovo i da našim gošćama približimo život u BiH, predstavimo neke zanimljive buduće projekte, ali i da ih pobliže upoznamo sa onim što se desilo u proteklom ratu na ovim prostorima – naglasila je Mahmutbegović, koja je i domaćin ove posjete.

Nakon posjete Sarajevu i sastanaka s predstavnicima društvenog i političkog života BiH, danas je upriličena posjeta Memorijalnom centru Potočari u Srebrenici te susret i razgovor s majkama Srebrenice. Delegacija iz Turske, u pratnji domaćina, položila je cvijeće i odala počast žrtvama genocida te obišla kompleks Memorijalnog centra u Srebrenici.

Delegacija iz Turske imala je priliku posjetiti Mostar, obići nacionalni spomenik i spomenik svjetske baštine pod zaštitom UNESCO-a, Stari most, čija je rekonstrukcija završena zahvaljujući finansijskoj podršci Republike Turske, saopćeno je iz Kabineta potpredsjednice FBiH.

(Vijesti.ba / FENA)

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset