Premijerno: Pjesma koja će predstaviti BiH na Eurosongu!

651

Pjesma koja će predstaviti Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu u Štokholmu u maju ove godine nosi naziv “Ljubav je”, a izvest će je Dalal Midhat Talakić, Fuad Backović Deen, Ana Rucner i Jasmin Fazlić Jala.

Pjesma je premijerno predstavljena večeras u Vijećnici u Sarajevu, a gledatelji su mogli pratiti prenos uživo putem malih ekrana na BHT-u.

Autor i producent pjesme je Almir Ajanović, snimljena je na više jezika, a mastering je urađen u Švedskoj. Pjesmu će naši predstavnici na Eurosongu izvesti na jeziku naroda BiH.

“Tokom procesa snimanja albuma producent mi je ponudio pjesmu koja je zazvučala kao duetska, a s obzirom na to da Deen i ja nikada nismo snimili ništa zajedno, odlučili smo da ta pjesma bude naša prva oficijelna saradnja. Sasvim slučajno, u toku rada na aranžmanu, svima je zazvučala evrovizijski”, kazala je Dalal u nedavnom intervjuu za Klix.ba.

Fuad Backović Deen je ranije obećao kako da će BiH imati sjajnu pjesmu i svjetski nastup te da će naši predstavnici izgledati fenomenalno. Dodao je kako žele dostojanstveno i grandiozno predstaviti BiH jer smatra da naša domovina to zaslužuje nakon tri godine pauze kada je riječ o učešću na Eurosongu.

Nakon večerašnje promocije pjesme Deen je rekao da mu je velika čast i odgovornost predstavljati BiH.

“Dalal i ja ćemo dostojanstveno braniti boje BiH i ići na to prvo mjesto”, kazao je Deen.

Šefica delegacije Lejla Abazović izjavila je na večerašnjoj konferenciji za medije da je finansijska situacija teška, ali da nije sve u novcu.

“Ljudi su veoma bitni. Mi imamo ljude i znanje, a to je najbitnije. Večeras je ovaj nastup gledala cijela Evropa i otvorili smo sebi put za promociju Bosne i Hercegovine”, rekla je Abazović.

Spot za pjesmu “Ljubav je” uskoro će biti završen, a video će raditi Arnej Misirlić i Haris Dubica.

Reper Jala večeras je izjavio da je ponosan na pjesmu.

“Spojili smo mnoštvo stilova i velika mi je čast što imam priliku sarađivati sa ekipom. Ova kombinacija stilova ispala je jako dobro i smatram da je ovo blizu savršenstvu”, rekao je Jala.

Popularna hrvatska violončelistica Ana Rucner rekla je da joj je posebna čast što je dobila priliku nastupiti s ostalim izvođačima, a ponajviše jer je u centru priče ljubav.

“Ovo je nova doba, sve se kombinuje i sve ide skupa. U tome je draž”, rekla je Rucner.

Bet radio / Klix.ba

Komentari

komentara