menu Naslovna chevron_right
BiHIzdvojenoVijesti

Posušje: Zaplijenjeno 94 kilograma duhana

Urednik | 16. Aprila 2018.
Službenici Jedinice granične policije Gorica 15.4.2018. godine spriječili su nezakonit promet 94 kilograma rezanog duhana bez akciznih markica.

Otkriven je graničnom kontrolom Golfa, bh. registarskih oznaka, u graničnom pojasu na području Posušja. Vozilom je upravljao Z.M. (1990.), državljanin Bosne i Hercegovine. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „nedozvoljen promet akciznih proizvoda“, protiv Z.M. bit će podnesen izvještaj Tužilaštvu BiH. Otkriveni duhan je privremeno oduzet.

Četiri osobe lišene slobode 

Službenici JGP Brod 14.4.2018. lišili su slobode N.A. (1967.), državljanina BiH i Republike Hrvatske. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo zbog krivičnog djela „nasilničko ponašanje“. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod i predat službenicima Policijske uprave Novo Sarajevo Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Na MGP Zvirići prilikom izlaska iz BiH 13.4.2018. lišen je slobode E.P. (1987.) jer ga potražuje Općinski sud u Konjicu zbog krivičnog djela „krađa“. Službenici JGP Doljani bh. državljanina predali su službenicima Sudske policije Široki Brijeg.

Istoga dana, službenici JGP Aerodrom Sarajevo lišili su slobode E.B. (1990.) nakon što je ustanovljeno da je za njim MUP KS raspisao potragu zbog krivičnog djela „posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“. Državljanin Hrvatske na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao je letom iz Beča i predat je službenicima MUP-a KS.

Na Međunarodnom aerodromu Tuzla na letu za Bazel lišen je slobode O.I. (1962.) jer ga potražuje Osnovni sud u Srebrenici zbog krivičnog djela „falsifikovanje isprave“. Službenici JGP Aerodrom Tuzla 13.4.2018. državljanina Republike Srbije predali su službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.
 

(Vijesti.ba)

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset