menu Naslovna chevron_right
Tuzlanski kantonVijesti

Potpisani ugovori za kapitalne projekte u MZ na području općine Gradačac

Urednik | 22. Novembra 2018.

U 2018 godini raspisan su dva javna poziva za raspodjelu sredstava iz Budžeta Općine Gradačca za finansiranje/sufinansiranje kapitalnih programa/projekta mjesnih zajednica na području općine Gradačac i Prijedloga kapitalnih programa/projekata MZ.

U prostorijama Općine Gradačac potpisani su ugovori o sufinansiranju projekata s mjesnim zajednicama sa područja općine Gradačac koje su uspješno aplicirale sa svojim projektima. Potpisano je ukupno 15 ugovora sa 14 mjesnih zajednica a iznos dodijeljenih sredstava iz budžeta općine Gradačac je 93.928,82 KM. 

Općinski načelnik mr. sci Edis Dervišagić je istakao da se ovakvim načinom dodjele sredstava jača partnerstvo između lokalnih vlasti i mjesnih zajednica, širenjem uspješnog modela transparentnog projektnog finansiranja iz općinskog budžeta, usmjerenog ka mjesnim zajednicama, većem građanskom učešću u procesima donošenja odluka i unapređenju nivoa pružanja usluga u lokalnim zajednicama.

Također je potpisan Protokol o saradnji između mjesnih zajednica i Općine Gradačac koji se odnosi na buduće načine međusobne saradnje i komunikacije a sve u cilju stalnog unapređivanja i razvoja lokalne samouprave i jačanje uloge mjesne zajednice u donošenju odluka na lokalnom nivou.

Radio Bet/ Press Općine Gradačac

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset