Požari južno od Mostara ugrožavaju kuće

306
Jučer u  poslijepodnevnim satima južno od Mostara buknuli su požari koji su veoma brzo ugrozili obiteljske domove na području Malog polja. Na terenu su brojne vatrogasne jedinice kojima pomažu i mještani, javlja Anadolu Agency(AA).

Gori brdo Hum, vatra se širi na području sela Malo polje na području prema vrelu Bunice. Posebno su ugroženi zaseoci Bijelići, Tucakovići i Durkići, a borbu s vatrenom stihijom na licu mjesta zabilježila je ekipa Anadolu Agency (AA).

Vatra se primakla na dvadesetak metara od obiteljskih kuća Bjelić, gase je brojne vatrogasne ekipe zajedno s mještanima uz naprtnjače i motore za navodnjavanje.

Gori brdo Hum prema Vranjevićima. Inače mještani tih sela svake godine imaju problema s požarima. Ekipa Anadolu Agency na terenu je zatekla sedam vatrogasnih vozila petnaestak vatrogasaca i brojne mještane kako se bore s vatrenom stihijom.

Teška je situacija u selu Gubavica.

Treći požar aktivan je na putu prema Vranjevićima, jugoistočno od Blagaja.Cijeli južni dio Mostara je u dimu.

Kiša je počela padati i trebala bi olakšati posao vatrogascima i mještanima ugroženih naselja, koji od vatrenog plamena brane svoje domove.

 

(Vijesti.ba / AA)

Komentari

komentara