menu Naslovna chevron_right
FudbalPreporukeSport

Pred uzvratni susret baraža MARTIN O'NEILL O VIŠĆI: Taj “malac” je veoma talentovan

Urednik | 16. Novembra 2015.

Selektor Irske Martin O'Neill bio je impresioniran Edinom Višćom u prvoj utakmici baraža u Zenici.

Na pitanje novinara da li je zabrinut jer je odbrana Irske često bila “šuplja” po lijevoj strani, O'Neill je rekao da je razlog tome odlično desno krilo naše reprezentacije.

“Imaju jako, jako dobro krilo. Ne vjerujem da oni sa namjerom ciljaju na neke naše igrače pojedinačno. Oni samo daju loptu tom ‘malcu’ koji je veoma telentovan i može napraviti probleme svakoj ekipi”, rekao je O'Neill.

Selektor Irske je kazao da njegova ekipa mora ići na pobjedu.

“Tako moramo razmišljati. Svaka ekipa je sposobna zabiti gol, ali Bosna posebno. Ako izađemo na teren razmišljajući o remiju, stvari bi mogle krenuti krivim tokom. Jedan gol koji smo dali ne mijenja ništa. Ako budemo imali i atmosferu kao protiv Njemačke, to će nam puno značiti”, rekao je O'Neill.

Istakao je da nije siguran da li će od prve minute u igru staviti Johna O'Sheu i Shanea Longa.

“John je odradio dobar posao tokom ove sedmice, a Shane nešto manje. Dobra je vijest da su tu sa nama, a vidjećemo šta ćemo odlučiti.

Na pitanje da li se osjeća nelagodno zbog terorističkih napada u Parizu, obzirom da velika okupljanja uvijek nose rizik, O'Neill je rekao da nema straha.

“To je bio strašno, događaji u Parizu jasno dodaju novu dimenziju sigurnosti na fudbalskim utakmicama, ali ne vjerujem da se išta može desiti. Naravno, nadamo se da će i policija odraditi svoj dio posla, ali nisam previše razmišljao o tome. Moje misli su više bile u Parizu”, rekao je O'Neill.

Avaz

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset