Predložene mjere pritvora za osumnjičene osobe uhapšene u akciji “Rover”

155

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine, nakon ispitivanja osumnjičenih osoba, Sudu BiH uputilo je prijedlog za određivanje mjere pritvora za troje osumnjičenih lišenih slobode u akciji “Rover”.

Mjera pritvora predložena je zbog opravdane sumnje da bi osumnjičeni, ukoliko bi se našli na slobodi, mogli ponovo izvršiti neko od krivičnih djela koja im se stavljaju na teret.

Pritvor je predložen za osumnjičene: Srebrenka Balavca, rođenog 1962. godine u Stocu, Smailu Balavac, rođenu 1966. u Mostaru i Nikolu Hrstića, rođenog 1964. godine u općini Ljubuški.

Navedeni osumnjičeni su lišeni slobode u akciji provedenoj po nalogu Tužiteljstva BiH,  a koja se odnosi na procesuiranje osoba osumnjičenih za krivična djela organiziranog kriminala i neovlaštenog prometa opojnim drogama.

Osumnjičeni su pod istragom da su, zajedno sa njima poznatim osobama sa područja Bosne i Hercegovine i R Crne Gore,  kao organizirana kriminalna grupa, duži vremenski period nabavljali opojnu drogu „skunk“ i vršili distribuciju i preprodaju te droge na području Mostara, Hercegovine i širom BiH, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Tokom provedene istrage, pretresa i lišenja slobode, zaplijenjena je veća količina narkotika, dokaznih materijala, oružja i drugih predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku.

Tužiteljstvo BiH nastavlja intenzivnu istragu u tom predmetu.

(Vijesti.ba / FENA)

Komentari

komentara