menu Naslovna chevron_right
BiHVijesti

Predsjednik i potpredsjednik Brčko distrikta BiH razgovarali sa šeficom Misije OSCE-a u BiH

Urednik | 19. Novembra 2019.

Predsjednik i potpredsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Esed Kadrić i Ivo Filipović razgovarali su danas sa šeficom Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini ambasadoricom Kathleen Kavalec i njenim saradnicima.

Bio je ovo prvi susret ambasadorice Kavalec s rukovodstvom Skupštine Brčko distrikta nakon što je 24. septembra ove godine preuzela dužnost šefa Misije     OSCE-a u BiH.

Tokom sastanka razgovarano je o dosadašnjoj i budućoj saradnji ove organizacije i Skupštine Distrikta.

Predsjednik i potpredsjednik Skupštine Esed Kadrić i Ivo Filipović ocijenili su dosadašnju saradnju veoma uspješnom i korisnom za napredak koji je ostvaren u mnogim oblastima života u Brčko distriktu. Izrazili su uvjerenje da će saradnja s novoimenovim šefom Misije OSCE-a u BiH biti podjednako uspješna.

Šefica Misije OSCE-a u BiH Kathleen Kavalec je poručila da će Skupština Brčko distrikta kao i ostale institucije u Brčko distriktu i dalje imati podršku Misije     OSCE-a u BiH u daljnjem jačanju demokratizacije odnosa, unapređenja obrazovnog sistema i svih drugih oblasti koji će doprinijeti razvoju i napretku Brčko distrikta.

Radio Bet

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset