menu Naslovna chevron_right
BiHRegija i SvijetVijesti

Predstavnici FIPA-e informirali ruske investitore o mogućnostima ulaganja u BiH

Urednik | 15. Marta 2017.
Predstavnici Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) razgovarali su s potencijalnim investitorima iz Rusije u okviru četvrtog Međunarodnog privrednog sajma ”EXPO RUSSIA – Balkan 2017” koji je počeo danas u Beogradu.

Direktor FIPA-e Gordan Milinić održao je i prezentaciju o mogućnostima ulaganja u BiH u sklopu foruma ”The economic development perspective of the national economies of Balkan region and Russia”.

On je tokom prezentacije informirao potencijalne investitore o bh. ugovorima, o slobodnoj i preferencijalnoj trgovini, niskim troškovima poslovanja te o najnižoj stopi poreza na dobit kompanija u regionu i šire, ali i drugim pogodnostima koje BiH nudi investitorima.

Na sajmu učestvuje veliki broj kompanija iz Rusije i regiona.

Теmаtskе cjelinе ovogodišnje izložbe su: enеrgеtikа i tеhnоlоgiјe zа uštеdu еnеrgiје, mаšinskо inžеnjеrstvо, mеtаlurgiја, aviјаciја, žеljеznički sаоbrаćај, agrоindustriјski kоmplеks, industriја nаftе i gаsа, visоkоtеhnоlоškе i inоvаtivnе grаnе, bаnkаrstvо, tеlеkоmunikаciјe, mеdicinа, obrаzоvаnjе, sfеrа uslugа (turizаm, аutоprijеvоz, trаnspоrt i lоgistikа).

Sajam će trajati do 17. marta, saopćeno je iz FIPA-e.

(Vijesti.ba / FENA)

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset