menu Naslovna chevron_right
BiHVijesti

Premijer Novalić čestitao Dan slobode medija

Urednik | 2. Maja 2017.
Premijer Federacije BiH Fadil Novalić čestitao je, uime Vlade FBiH i svoje lično, urednicima, novinarima i svim drugim zaposlenim u medijskim kućama 3. maj/svibanj – Dan slobode medija.

„Događanja na svjetskoj i domaćoj političkoj sceni traže od novinara da budu korektivi i usmjeravaju predstavnike vlasti ka donošenju odluka koje će biti u interesu svih građana. Stoga je svakom društvu, pa i našem, potrebno da imaju medije dovoljno nezavisne, profesionalne i neutralne koji će pomoći u stvaranju objektivne, istinite slike stvarnosti i pomoći u traženju najboljih rješenja.

Kada su u pitanju medijske slobode, Bosna i Hercegovina je negdje na pola puta. No, ono što raduje je da je, na osnovu najnovijeg istraživanja Reportera bez granica, naša zemlja, izuzimajući Sloveniju, najbolje ocijenjena od svih država nastalih raspadom bivše SFRJ. To predstavlja podstrek, ali i obavezu da i dalje unapređujemo medijske slobobode kao sinonim za otvoreno i potpuno demokratsko društvo.

Novinarima i njihovim redakcijama u BiH iskreno čestitam Dan slobode medija i, kada je Vlada FBiH u pitanju, i ja lično, pozivam ih na daljnu i još uspješniju saradnju“, kaže se u čestitki federalnog premijera Fadila Novalića.

 

(Vijesti.ba / FENA)

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset