menu Naslovna chevron_right
InfoVrijeme

Pripremite laganiju odjeću: Dolaze temperature iznad 25 stepeni, sunce i poneki oblak

Urednik | 3. Aprila 2016.

Početak proljeća polako donosi prve tople dane, a već od ponedjeljka građani Bosne i Hercegovine će iz svojih domova moći izaći u majicama kratkih rukava.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, sunčani ponedjeljak će početi sa najnižom temperaturom od šest do 11 stepeni, dok će na jugu dan početi sa visokih 16 stepeni. Sredinom ponedjeljka temperature u našoj zemlji dostići će visinu od 20 do 26 stepeni.

Sunčano i toplo bit će i u utorak, sa mogućom naoblakom poslije podne. Jutarnje temperature od šest do 12, na jugu od 11 do 16 stepeni, a dnevne od 22 do 28 stepeni.

Malo drugačiji vremenski uslovi očekuju nas u srijedu gdje će uz uglavnom sunčana razdoblja vedrinu dana kvariti poneki oblak koji bi u istočnim i sjeveroistočnim područjima zemlje mogao donijeti i kišu. Jutarnje temperature od sedam do 12, na jugu od 10 do 16 stepeni, a dnevne od 21 do 27 stepeni.

Četvrtak će biti obilježen dugotrajnim oblačnim razdobljima. Prema kraju dana i u večernjim satima kiša se očekuje na jugu, te zapadnim i sjeverozapadnim dijelovima BiH. Jutarnje temperature od šest do 12, na jugu od 10 do 16 stepeni, a dnevne od 20 do 26 stepeni.

klix.ba

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset