menu Naslovna chevron_right
Regija i SvijetVijesti

Priština će uvijek biti zahvalna NATO-u i SAD-u

Urednik | 4. Aprila 2019.

Premijer Kosova, Ramush Haradinaj, saopštio je danas na svom Facebook profilu da je uputio pismo generalnom sekretaru NATO, Jensu Stoltenbergu kojem je poručio da će građani Kosova uvijek biti zahvalni SAD i Alijansi.

Haradinaj je Stoltenbergu, kako navodi, pisao povodom obilježavanja 70. godišnjice postojanja Alijanse u kojem pominje i NATO bombardovanje na Srbiju 1999, za koju kaže da je imala cilj da odbrani Kosovo od, kako navodi, “genocida, ubistava i terora”.

“Narod Kosova će uvijek biti zahvalan državama članicama SAD i NATO-a “, napisao je Haradinaj i dodaje da nakon dvije decenije građani Kosova žive kao slobodni ljudi s evroatlantskom orijentacije i ciljem da se Priština pridruži ovom savezu.

“Prije dvadeset godina, NATO je branio prava naroda Kosova pred licem genocidne kampanje ubistava i terora. Narod Kosova će uvijek biti zahvalan državama članicama SAD i NATO. Sada, poslije dvije decenije, kao slobodni građani sa prirodnom i stabilnom evroatlantskom orijentacijom, namjeravamo da budemo dio NATO saveza i dajemo svoj puni doprinos zaštiti vrijednosti i principa bezbjednosti. slobode i demokratije”, napisao je Haradinaj.

Radio Bet / Izvor: Vijesti.ba

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset