menu Naslovna chevron_right
BiHVijesti

Produžen pritvor osobi uhapšenoj u akciji ‘Reket’

Urednik | 27. Jula 2017.
Sudija za prethodno saslušanje Općinskog suda u Zenici, nakon saslušanja, prihvatio je prijedlog Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona za određivanje mjera pritvora za osumnjičenu osobu A.J., rođen 1978. godine u Zenici, koja je uhapšena u akciji kodnog naziva “Reket“ i odredio mjeru pritvora u trajanju od mjesec.

Kako je saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Tužilaštva ZDK-a, postupak pred nadležnim sudom u Zenici protiv A.J. pokrenut je nakon intenzivnih višemjesečnih istražnih aktivnosti i zbog postojanja osnova sumnje na višestruko činjenje krivičnih djela “Iznude“, a sve to u sticaju s krivičnim djelima “nasilničko ponašanje“ i “ugrožavanja sigurnosti“.

Osumnjičeni A.J. lišen je slobode prije dva dana u akciji “Reket”, čiji je cilj bio otkrivanje i rasvjetljavanje više krivičnih djela i osoba, a koja je realizirana po nalogu i nadzoru Kantonalnog tužilaštva/tužiteljstva Zeničko-dobojskog kantona i u saradnji s pripadnicima Specijalne policijske jedinice i policijskim službenicima Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Tokom provođenja aktivnosti u akciji “Reket”, policijski inspektori su na području grada Zenice izvršili pretrese  porodične kuće, podruma i dvorišta koje koristi osumnjičeni i stana koje koristi druga osoba, te automobila i motocikla koje je također koristio osumnjičeni.

Tom prilikom oduzet je skupocjeni automobil “Audi A6“ i motocikl, za koje se sumnja da su proizašli iz vršenja navedenih krivičnih djela, a oduzeta je i dokumentacija u vezi vozila, popratna oprema, mobiteli i ‘sim kartice’, pancirni prsluk i druge stvari pronađene prilikom pretresa, koji će biti korišteni u dokaznom postupku.

(Vijesti.ba / FENA)

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset