menu Naslovna chevron_right
Tuzlanski kantonVijesti

Projekti očuvanja i zaštite vode i šuma su prioritet Vlade TK

Urednik | 27. Marta 2017.

Projekat u čijem je fokusu upravljanje Zaštićenim pejzažom Konjuh prezentovale su danas premijeru Tuzlanskog kantona Begi Gutiću predstavnice italijanskog Međunarodnog komiteta za razvoj naroda (CISP) direktorica Jasmina Ovčina i asistent na projektu Sabina Isić.

Premijer Gutić ovom je prilikom izrazio spremnost Vlade TK da se uključi u projekat i istaknuo kako je zajednički cilj, a prioritet Vlade, zaštita Pejzaža Konjuh te vode i šume tog kraja.

Vrijednost projekta je 1,4 miliona eura a finansijer je Italijanska agencija za saradnju (AICS).Tokom tri godine koliko je predviđeno da traje ovaj inovativni model participativnog upravljanja Zaštićenim pejzažom Konjuh namjera je doprinjeti održivom razvoju pejzaža i lokalnih zajednica kroz efikasan sistem upravljanja.

Realizaciju projekta, istaknuto je, pored Vlade TK podržavaju resorna kantonalna ministarstva, Turistička zajednica TK, općine Banovići, Kladanj i Živinice, JU Srednja turistička škola Tuzla i Vijeće mladih Kladanj i PD Varda Banovići.

 

 

 

 

Izvor:RTV SLON

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset