Pronađen dokaz: Evo kad su vanzemaljci posjetili Zemlju

101

U novoj studiji CNRS Centra za molekularnu biofiziku u Francuskoj naučnici su otkrili vanzemaljsku organsku materiju “zarobljenu” u vulkanskim stijenama duž planine Makondžva u Južnoj Africi, starim više od tri milijarde godina.

Od rane historije Sunčevog sistema meteoriti i druge svemirske stijene bombardirale su Zemlju, a prema nekim teorijama, donijele su i gradivne blokove života koji su omogućili nastanak života na Zemlji.

Nalaz vanzemaljske organske materije u planinama Južne Afrike izgleda da potvrđuje te teorije, prenosi Advocator.ca.

– Ovo je prvi put da smo pronašli stvarne dokaze za vanzemaljski ugljenik u zemaljskim stijenama – kaže Frances Vestal, astrobiolog iz Centra za molekularnu biofiziku u Francuskoj.

U Džozefsdal Čert, vulkanskom ležištu u regionu planine Makonžva, istraživači su otkrili plitki sloj stijena koji je pokazivao neke abnormalne karakteristike.

Među njima postojale su dvije vrste nerastvorne vanzemaljske organske materije, što bi bila i najstarija organska materija vanzemaljskog porijekla koja je pronađena na Zemlji.

U zaključku naučnici su iznijeli teoriju da je vanzemaljska organska materija padala na Zemlju s mikrometeoritima koji su se miješali u atmosferi s vulkanskim pepelom, a zatim su zarobljeni u vulkanskim stijenama planine Makondžva u Južnoj Africi.

Radio Bet / Izvor: Dnevni Avaz

Komentari

komentara