Proteklog vikenda održano državno karate prvenstvo: KBS Zmaj zabilježio zapažene rezultate

219
KBS”ZMAJ” je dana 17.11.2018.godine učestvovao na Državnom prvenstvu za kadete, juniore i U21. Za KBS “Zmaj” i Gradačac je učestvovalo 6 takmičara koji su  se našli na samom vrhu osvojivši prvo mjesto i zlatne medalje u juniorskoj konkurenciji kate ekipno gdje su našu pobjedničku ekipu i sada već reprezentativce Bosne i Hercegovine činili Benjamin Halilović, Amel Mujić i Tarik Kadić, dok se ženska juniorska ekipa u sastavu Ajla Vehabović, Nusreta Bećirović i Anela Hanić našla u polufinalu državnog prvenstva gdje su osvojile treće mjesto i bronzane medalje. 

Odmah sutradan, tačnije  18.11.2018.godine KBS “Zmaj” je sa svojih 25 takmičara učestvovao na međunarodnom turniru u Doboju pod nazivom

“Doboj Open 2018”. Turnir je održan u gradskoj sportskoj dvorani u Doboju, a okupio je 604 takmičara iz 50 klubova i 4 države (Hrvatska, Srbija, Austrija i Bosna i Hercegovina). Na navedenom turniru KBS “Zmaj” je osvojio 14 zlatnih medalja, 1 srebrenu medalju i 10 bronzanih gdje su se plasirali na odlično treće mjesto u ukupnom plasmanu navedenog turnira što je vrhunski rezultat obzirom da su nastupili sa malim brojem takmičara ali zbog izuzetnog kvaliteta  i osvojenih 14 finala i zlatnih medalja, ponovno su se našli na samom vrhu.

U narednom periodu, pred našim zlatnim juniorima i reprezentativcima Bosne i Hercegovine ,slijedi Balkansko prvenstvo, koje će se održati u Dubrovniku od 30.11.2018. do 02.12.2018. godine. Ovaj nastup je još uvijek pod znakom pitanja, a razlog tome jeste  nedostatak finansijskih sredstava. Međutim, iz kluba se nadaju pozitivnom ishodu i rješavanju ove situacije. Promocijom našega grada, KBS “Zmaj” zaslužio je podršku svih naših građana.

Radio Bet/ KBS “Zmaj”

Komentari

komentara