menu Naslovna chevron_right
BiHVijesti

Protjerani iz BiH -Šest osoba koji se dovode u vezu sa neredima u migrantskom centru.

Urednik | 22. Januara 2021.

Služba za poslove sa strancima izrekla je mjeru protjerivanja šest osoba koji se dovode u vezu sa neredima u migrantskom centru u Blažuju kod Sarajeva.

Inspektori Službe za poslove sa strancima su u saradnji sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo preduzeli mjere i radnje, te procesuirali državljanina Irana, čije ponašanje je bilo povod nereda u privremenom prihvatnom centru „Blažuj“ koji se desio 20.01.2021. godine u večernjim satima. Služba za poslove sa strancima je navedenom licu, izrekla mjeru protjerivanja sa zabranom ulaska i boravka na teritoriji Bosne i Hercegovine u periodu od tri (3) godine.

Državljanin Irana stavljen je pod nadzor u Imigracioni centar gdje će boraviti dok se ne steknu uslovi za njegovo udaljenje sa teritorije BiH.

U saradnji Službe za poslove sa strancima  i MUP-a Kantona Sarajevo, prepoznato je i pronađeno još pet lica učesnika događaja u PPC Blažuju, kojima je od strane Službe za poslove sa strancima izrečena mjera protjerivanja sa zabranom ulaska i boravka na teritoriji BiH. Među licima su tri lica državljani Afganistana i dva lica državljani Pakistana. Lica su stavljena pod nadzor u Imigracioni centar gdje će boraviti do udaljenja sa teritorije BiH.

Služba za poslove sa strancima u saradanji sa MUP-om Kantona Sarajevo nastavlja sa aktivnostima na identifikovanju i procesuiranju onih migranata koji su bili vođe nereda.

U neredima koji su se dogodili u privremenom prihvatnom centru u Blažuju među oštećenim vozilima je i jedno službeno vozilo Službe za poslove sa strancima.

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset