Putin poručio da će se osvetiti Turskoj!

621

Putin je istakao da će Turska “više nego jedanput” zažaliti zbog onog što je učinila i da se varaju oni koji misle da će se reakcija Rusije zaustaviti samo na trgovinskim sankcijama.

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da Rusija neće zaboraviti to što su turske snage oborile ruski borbeni avion i da će zbog toga Turska zažaliti, ali da se neće upustiti u “vojno zveckanje oružjem” sa tom zemljom, prenio je Rojters.

U godišnjem obraćanju naciji, Putin je rekao da ne može da ignoriše tursko ponašanje.

On je naveo da se ruska vojska u Siriji bori za bezbjednost zemlje, ističući da napori jedne države nisu dovoljni da bi se porazio međunarodni terorizam.

Zemlje ne bi smjele da imaju dvostruke aršine prema terorizmu, upozorio je Putin.

Ruski predsjednik dodao je da je njegova zemlja u toj borbi pokazala “izuzetnu odgovornost i liderstvo”, ali da ne može sama da nosi taj teret.

– Rusija je dugo bila na prvim linijama borbe protiv terorizma. To je borba za slobodu, istinu i pravdu, borba za živote nedužnih ljudi i budućnost civilizacije. Rusija je u toj borbi pokazala inicijativu i liderstvo, ali ne može sama da pobijedi terorizam, naročito kada su granice otvorene a svijet preživljava period velike seobe naroda – rekao je Putin poslanicima.

Lider Rusije pozvao je na ujedinjenu borbu protiv ISIL-a i ostalih terorista.

(Tanjug)

Komentari

komentara