Raditi na uspostavljanju stabilnog političkog ambijenta u BiH

367
Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović razgovarao je sinoć u Washingtonu sa direktorom Stejt departmenta za jugoistočnu Evropu Metjuom Palmerom o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i regionu.

-Borenović je upoznao Palmera o jednostranom  djelovanju bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića koje će imati negativne posljedice za stvaranje međusobnog povjerenja i postizanje napretka u društvu – saopćeno je danas iz PDP-a.

Predsjednik PDP-a i direktor Stejt departmenta za jugoistočnu Evropu Metju Palmer saglasili su se da je potrebno predano raditi na uspostavljanju stabilnog političkog ambijenta kroz postojeći institucionalni i ustavni okvir kako bi bile otklonjene prepreke u sprovođenju reformi na evropskom putu BiH.

Borenović boravi u Vašingtonu gdje, u organizaciji Republikanskog instituta iz Vašingtona, učestvuje na konferenciji ‎Međunarodne demokratske unije.

Tema konferencije je pobjednička kampanja za predsjednika SAD-a i agenda nove američke administracije, perspektive i modeli uspješnih političkih kampanja i izazovi sa kojima se susreće savremeno društvo.

Na konferenciji u Vašingtonu učestvuju predstavnici 20 partija centra i desnog centra iz SAD, Velike Britanije, Njemačke, Španije, Švedske, Kanade, Mađarske, Makedonije, Argentine, Slovenije…

(Vijesti.ba / FENA)

Komentari

komentara