Radončić nakon sastanka sa Čovićem: Ismir Jusko kandidat za ministra prometa i komunikacija BiH

663

Fahrudin Radončić se danas u Predsjedništvu BiH sastao sa Draganom Čovićem, a razgovarali su o funkcionisanju koalicije na više nivoa.

“Nakon mog odsustva određeno vrijeme, u razgovoru sa gospodinom Čovićem shvatio sam da bošnjačko-hrvatski odnosi odavno nisu bili gori i da u tom smislu u predstojećem vremenu treba mnogo energije da se ti odnosi učine efikasnim kako bi se riješili mnogi strateški problemi”, rekao je Radončić nakon sastanka.

Radončić je rekao i da je Dautbašić od kandidature za ministra odustao kako bi relaksirao odnose u koaliciji te je najavio da će SBB uskoro predložiti novog kandidata. Dautbašić će, najavio je Radončić, u budućnosti biti dobro pozicioniran u strukturama SBB-a.

Taj novi kandidat će, prema Radončićevim riječima, biti Ismir Jusko, sadašnji čelni čovjek MUP-a KS koji se vrlo dobro pokazao u dosadašnjem ministarskom angažmanu.

Radončić je rekao i da će danas razgovarati delegacije SDA i SBB-a te SDA i HDZ-a BiH o pitanju statusa Mostara, te da nema planiran susret s Izetbegovićem niti se on čuo s njim.

Na pitanje da li se može postići dogovor o pitanju statusa Mostara, Radončić je izrazio skepticizam.

“Ja bih volio da može, ali imam utisak da je Mostar samo vrh ledenog brijega i da ovdje počinje jedan vrlo delikatan i traumatičan proces rješavanja bošnjačko-hrvatskih odnosa”, kazao je Radončić.

Izvor: Klix.ba

Komentari

komentara