menu Home chevron_right
Regija i SvijetVijesti

Razgovori o brexitu ‘nisu dobro prošli’

Urednik | 6. Marta 2019.

Razgovori između Europske unije i britanskih pregovarača oko brexita okončani su u utorak nakon više od tri sata u Bruxellesu i nastavit će se u srijedu, priopćili su izvori s obje strane.

Dužnosnik EU izjavio je da razgovori nisu dobro prošli, prenosi Reuters.

Ni jedna strana nije objavila nikakve komentare nakon sastanka, na kojem su sudjelovali pregovarač EU-a za brexit Michel Barnier i britanski tajnik za izlazak iz Unije Stephen Barclay te državni odvjetnik Geoffrey Cox.

Pregovarači su se sastali kako bi pokušali naći kompromis kojim bi se omogućilo da britanski parlament usvoji sporazum o razlazu i da se izbjegne šok brexita bez sporazuma. Britanska premijerka Theresa May želi dobiti nova jamstva za brexit, u nadi da će sporazum koji je sklopila s EU-om biti usvojen u parlamentu 12. ožujka.

Ako ga zastupnici ponovno odbiju pred njih će staviti pitanje žele li izaći iz EU-a bez sporazuma, a ako i to bude odbijeno predložit će im “ograničenu” odgodu brexita nakon 29. ožujka, kada bi se trebala dogoditi najveća promjena britanske vanjske i trgovinske politike u više od 40 godina.

Radio Bet / Izvor: Federalna.ba

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset