menu Naslovna chevron_right
BiHVijesti

‘ReStart’ – Vlada RS-a da prihvati peticiju ili slijedi zahtjev za njenu ostavku

Urednik | 29. Avgusta 2017.
Odbornik u banjalučkoj skupštini Draško Stanivuković i članovi udruženja građana “ReStart Srpska” predali su danas peticiju s potpisima 6.500 građana protiv kupovine luksuznih automobila u Vladi RS-a.

Dali su rok Vladi RS-a da se u roku od sedam dana izjasni o ovoj inicijativi, a ukoliko se ne izjasne ili odbiju peticiju, tražit će njenu ostavku.

Stanivuković je rekao da Vlada, njena ministarstva i institucije ne smiju da ignorišu potpise 6.500 građana tokom sedam dana potpisivanja peticije.

-Narod je rekao svoje i želimo da se njihova volja poštuje, jer smatramo da je pristojno da cijena službenih vozila ne prelazi 50.000 KM – dodao je Stanivuković u izjavi novinarima.

Smatraju da je dobra ideja predsjednika RS-a Milorada Dodika o izdavajanju 10 posto vrijednosti službenih automobila u humanitarne svrhe, ali samo ukoliko se kupovina vozila ograniči na 50.000 KM.

-Nema smisla da se izdvaja samo 10 posto, ako se kupuju automobili u vrijednosti od oko 200.000 KM – rekao je predsjednik pokreta “ReStart Srpska“ Stefan Blagić.

Predložili su Dodiku da inicira usvajanje zakona o doniranju organa kako bi se spasili životi ljudi, ali i uštedjeli novci poreskih obveznika.

Prije predaje peticije izveli su i svojevrsni performans, s porukom da se službena vozila ne smiju korstiti u privatne svrhe.

(Vijesti.ba / FENA)

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset