menu Naslovna chevron_right
BiHSportTuzlanski kantonVijesti

Rezultati kantonalnog takmičenja u karateu od proteklog vikenda

admin | 4. Decembra 2015.

Proteklog vikenda, klub borilačkih sportova “Zmaj” Gradačac je bio domaćin petom po redu kantonalnom karate prvenstvu na kojem su snage odmjerile snage 19 klubova sa prostora TK-a i jednim klubom iz ZE-DO kantona, tačnije iz Tešnja.

Na istom je učešće uzelo 550 takmičara u službenim i neslužbenim kategorijama. Prvenstvo se odvijalo na pet borilišta u dvije discipline kate i borbe, kako pojedinačno tako i ekipno. Pored najmlađih učesnika, najviše pažnje su privukli BiH reprezentativci koji su imali kontrolne mečeve pred polazak na Balkansko prvenstvo u Dubrovnik među kojima je i Evropski prvak i treći sa svjetskog prvenstva, Hamza Čajić, prenosi organizator ovog takmičenja i trener kluba “Zmaj” Gradačac, Asmir Jahić.

KBS “Zmaj” je učestvovao sa ukupno 69 takmičara u pojedinačnom sistemu takmičenja i 16 timova u ekipnom sistemu takmičenja. Uprava kluba je nastavila sa dosadašnjom praksom nagrađivanja svojih najuspješnijih takmičara.

“Tako smo i ove godine uz posebne pohvale i novčane nagrade nagradili svoja članove koji su na državnom prvenstvu u aprilu ove godine osvojili dva zlata i srebro u pojedinačnom sistemu takmičenja i zlato u ekipnom sistemu takmičenja čime su usli u reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Učestvovali su na Balkanskom prvenstvu u Herceg Novom gdje su se također okitili bronzanom medaljom, čime su pokazali da oni kao takmičari, ali i naš klub pripadaju samom vrhu bh karate sporta. Nagrađeni članovi su: Benjamin Halilović, Tarik Kadić i Nihad Čolić. Pored priznanja našim članovima, čestitke i prigodni pokloni su uručeni Evropskom prvaku i bronzana sa svjetskog, Hamzi Čajiću i gosp. Muhamedu Husanoviću koji je položio za licencu svjetskog karate sudije (jedini na prostoru TK). Važno je napomenuti da je u konkurenciji 20 klubova KBS “Zmaj” Gradačac ponovo zauzeo prvo mjesto a kome je ovo 7. titula prvaka u 2015 godini”, kaže za naš portal Crta, trener kluba Asmir Jahić.

Sponzori koji su prepoznali rad kluba i svojim prilozima pomogli u radu kluba u 2015. godini i samoj organizaciji prvenstva su: “BH Telecom”, “Sudski tumač, Tarik Jusufbašić”, “Edo Mozaik”, “Hidro-Tool”, “Stomatološka ordinacija S-DENT”, “Hidra Still, Brčko”, “HP Fluid”, “Restorani Condor”, “JP Komunalac, Gradačac”, “Wagner Automotiv”, “Dental Studio, Odžak”, “Mirzet doo, Brčko”, “FT Conto – knjigovodstveni servis”, “Almac doo, Modriča”, dok je generalni pokrovitelj, “Općina Gradačac”. Medijski sponzori su: GIP- Gradacac x com, Bet Fratello Radio i Radio Gradacac.

(Crta)

Komentari

komentara

Written by admin
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset