Roman Polanski radi na filmu o greškama pravosuđa

141
Oscar-winning Polish-French director Roman Polanski looks on on August 28, 2016 in Chanceaux-près-Loches, central France, during the 21th book fair "The book forest" (La Foret Des Livres). / AFP / GUILLAUME SOUVANT (Photo credit should read GUILLAUME SOUVANT/AFP/Getty Images)
Francuski producenti iz kompanije “Légende Films” izjavili su da će u filmu igrati Jean Dujardine koji je osvojio Oscara za ulogu u filmu “The Artist”, a snimanje bi trebalo početi krajem 2018. godine nakon šestogodišnjeg razvojnog perioda.

Roman Polanski živi u Francuskoj već četiri decenije nakon što je emigrirao iz SAD-a zbog optužbi za silovanje. Reditelj bjegunac izjasnio se krivim za optužnicu iz 1977. godine, kada ga je Samanta Geimer optužila da ju je drogirao i seksualno napastvovao na zabavi.

“J'Accuse” će pratiti priču o životu kapetana Alfreda Dreyfusa, koji je nepravedno optužen za špijunažu u korist Njemačke 1890. godine i koji je poslan u kaznenu koloniju “Devil's Island” zbog izdaje. Nakon odslužene kazne oslobođen je 1906. godine.

Supruga Romana Polanskog Emmanuelle Seigner također će igrati u ovom filmu.

Izvor: Klix.ba

Komentari

komentara