Sajam zapošljavanja u Zenici – Šansa za mlade!

660

U Gradskoj areni u Zenici otvoren je Sajam zapošljavanja koji će pružiti priliku svim nezaposlenim osobama da promijene svoj život. Svoje poslovne ponude izložila su 54 poslodavca sa područja Zeničko-dobojskog kantona.

Priliku za zapošljavanje dobile su sve nezaposlene osobe, studenti, maturanti, učenici završnih razreda osnovnih i srednjih škola, te osobe koje žele promijeniti svoj posao i graditi karijeru.

Menadžerica Udruge poslodavaca iz Žepča na današnjem sajmu Blaženka Ramljak, nudila je posao za 48 nezaposlenih osoba.

“I ove godine predstavljamo kompanije koje su naši članovi. Pet kompanija danas nudi zapošljavanje za 48 osoba, a to su uglavnom radna mjesta zavarivača, šivača, stolara. Traže se i inžinjeri. Od prve godine smo ovdje, obavimo razgovore sa nezaposlenim osobama koje ostave kontakte, a kasnije ih kontaktiraju naši članovi Udruge”, kazala je Ramljak.

Direktor JU Službe za zapošljavanje ZDK Marinko Kelavić je kazao kako su služba i Vlada ZDK u ovoj godini krenuli odlično u procesu zapošljavanja nezaposlenih osoba.

“Ovaj sajam otvaramo zbog brojnih nezaposlenih osoba kojih imamo jako mnogo, a Vlada ZDK i naše ministarstvo se trudi da taj broj bude umanjen. Krenuli smo ove godine jako dobro i znam da ćemo uspjeti jer radimo složno”, izjavio je Kelavić, prenosi BHRT.

 

(A,H)

 

 

Komentari

komentara