Salah prvi put otvoreno o Ramosu: “Ko te prvo rasplače, kasnije te nasmije”

170
Nema mnogo sumnje, Mohamed Salah je jedan od igrača koji su obilježili sezonu za nama. Ta tehnika, brzina, golovi… Sve je to nešto novo, nešto što je osvježilo fudbalsku atmosferu i začinilo i Premijer ligu i Ligu šampiona.
Mohamed Salah, po prirodi, ne voli previše pričati s medijima pa je svaki njegov intervju zlata vrijedan ovih dana.Kao što je Salah igrački obilježio sezonu tako su i one njegove suze obilježile finale, uz fanstatični gol Garetha Balea.

Kako teče oporavak od povrede?

– Bolje sam sada. Nadam se da ću igrati prvu utakmicu protiv Urugvaja, ali to sve zavisi kako ću se osjećati kada se približi ta prva utakmica.

Povrijeđen si u Kijevu. Morao si napustiti teren u finalu Lige šampiona. Je li to najgori moment u tvojoj karijeri?

– Da. Najgori.

Jesi li se u nekom momentu uplašio da nećeš igrati na Svjetskom prvenstvu?

– Kada sam udario u zemlju, imao sam mješavinu fizičke boli i zabrinutosti, kao i ljutnje, tuge. Sve to zato što neću moći da nastavim finale Lige šampiona. Nekoliko momenata kasnije, pomislio sam da postoji šansa da ne zaigram na Svjetskom prvenstvu i to je bila razarajuća misao.

Mnogo toga je rečeno o startu Serhia Ramosa na tebi. Je li to bio normalan start?

– Ne znam. Možda?

Ramos je prije nekoliko dana rekao sljedeće: “Vidio sam na snimku da me on prvo hvata za ruku i pao sam na drugu stranu. A on je zapravo povrijedio drugu ruku od one za koju sam ga uhvatio.” Šta misliš o tome?

– Ramos je dodao da si “imao šanse da igraš u drugom poluvremenu da si primio injekciju.

– Moj komentar je da je uvijek u redu da onaj ko vas prvo rasplače, potom nasmije. Možda je mogao da mi kaže hoću li igrati na Svjetskom prvenstvu?

Poslao ti je poruku poslije svega što se dogodilo…
– Poslao mi je poruku, ali mu nijednom nisam rekao da je to bilo uredu, prenosi Avaz.ba.

Komentari

komentara