menu Naslovna chevron_right
BiHVijesti

Salihović: Tužilaštvo BiH vodi istragu protiv Dodika

Urednik | 12. Aprila 2016.

U slučajevima “Pavlović banke” i “Bobar banke” istraga se provodi protiv više lica. Kako tvrdi Salihović, protiv Milorada Dodika nema vezanih predmeta ali…

“U slučaju ‘Pavlović banke’ postoji istraga i protiv Milorada Dodika. Neki predmeti koji su ranije bili po anonimnim prijavama ili prema nekim prijavama koje nisu bile dovoljne da bi išle u dalju fazu mi smo zatvorili i zatvorićemo. Kao i kod svakog drugog građanina, tako i kod njega, naša je obaveza da ispitamo i istražimo ove segmente, pa ćemo vidjeti da li ima tih elemenata ili nema”, kaže Salihović za BN televiziju.

Salihović tvrdi da predmet “Bobar banka” prevazilazi najveće korupcionaške afere u regionu.

“Taj predmet je po šteti koja je pričinjena građanima BiH, enititetima, pojedinim opštinama, Brčko distriktu, pravnim i fizičkim licima veći dva-tri puta od predmeta ‘Sanader’ u Hrvatskoj i to je obiman predmet na kome mi radimo već godinu dana”, dodaje Salihović.

Glavni tužilac je izrazio nezadovoljstvo činjenicom da su privedena lica u bankarskim aferama puštena da se brane sa slobode, ističući da je pritvor neophodan da bi se lakše pribavili dokazi i onemogućio uticaj na svedoke, ali prije svega mogućnost bjekstva.

Izvor:Oslobodjenje

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset